Újabb fotókon és videón az iPhone 16

A képek nem sok újat mutatnak, a rövid videón azonban jól látható az új gomb a készülék jobb oldalán.

Láttuk már renderképen, láttuk már rajzokon, láttuk már dummy formában, ahogy újra láthatjuk ismét, ezúttal minden oldalról. Az Apple ősszel bemutatkozó iPhone 16-os szériájának alapdarabjáról, a sima iPhone 16-ról került fel a kínai közösségi médiára két fotó a fekete és fehér változatról, valamint egy kicsomagoló videó a kék színű modellről. A fotókon jól látszik, ahogy visszatér az iPhone X-ben bemutatott vertikális kameraelrendezés, ennek oka pedig az lehet, hogy a Vision Pro szemüveggel visszajátszható térbeli videókat (Spatial Video) rögzíthetnek majd a felhasználók a 16-os széria minden készülékével. Egyelőre csak a 15 Pro és Pro Max mobilok képesek ilyen felvételek készítésére.

Hirdetés

Fehér és fekete színben az iPhone 16Fehér és fekete színben az iPhone 16 Fehér és fekete színben az iPhone 16 (forrás: Weibo) [+]

A Twitterre feltöltött videó az iPhone 16 kék színű modelljéről még érdekesebb, ezen ugyanis jól látható a telefon oldalán a némításra használható billenőkapcsolót váltó akciógomb (szintén a 15 Pro modellekből érkezvén), illetve a telefon jobb oldalán a dedikált rögzítő gomb. Utóbbi funkcionalitásában hasonló lesz állítólag a Sony kétállású exponálógombjához, tehát a kamerát vezérli majd. Vannak viszont olyan pletykák is, melyek szerint az Apple megoldásában a gomb érintésérzékeny felületet is tartalmaz majd, ami nem csak a rövid és hosszú nyomogatást, de a simítást is képes lesz parancsként értelmezni és a telefon beállításai között megadott módon reagálni rá. De az eddigi információk alapján úgy tűnik, az Apple megjelenéskor hozzáköti saját kamera alkalmazásához az új funkcióbillentyűt, tehát nem lehet majd az akciógombhoz hasonlóan mást is beállítani feladataként, mint a kép- vagy videórögzítés.

Más újdonságot a videó nem tartogat, tanúsága szerint a csomagolás marad az elmúlt években jellemző, tehát a telefon mellé egy adatkábelt és pár papírt kap a vásárló.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés