Új fajta zsanér tüntetheti el a gyűrődést a következő Galaxy Z telefonokról

Koreai források szerint a Samsungnak sikerült megoldania, hogy síkra záródjon a telefon, ne legyen akkora a gyűrődés nyitott állapotban és a vízállóság is megmaradjon.

Látványosan változhat a Samsung Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 belső kijelzője, kisebb, alig látható gyűrődés maradhat rajtuk, írja a koreai Naver című lap. A riport szerint a Samsung megoldott, hogy a “csepp” formájú zsanérmechanikát víz- és porállóvá tegye, így megmaradhat az IP-védelem is és a készülékek teljesen síkra tudnak majd nyílni. A kínai gyártók közül az Oppo, a Vivo és a Motorola is ezt a típusú megoldást használják, ám egyik konkurens készüléke sem kapott IP68-as minősítést, míg a Galaxy-k igen.

Az első képen a Galaxy Z telefonok által aktuálisan használt zsanér, a második képen a csepp formában záródó megoldás.Az első képen a Galaxy Z telefonok által aktuálisan használt zsanér, a második képen a csepp formában záródó megoldás. Az első képen a Galaxy Z telefonok által aktuálisan használt zsanér, a második képen egy csepp formában záródó megoldás. [+]

A Samsung már 2016-ban bejegyeztette saját megoldását a csepp formában záródó zsanérmechanikára, állítólag “súlyzó” néven hivatkoznak rá. Lényegi különbség az alapvető működése között nincs ahhoz hasonlítva, melyet a konkurensek is használnak, vagyis a csepp formájú hajtást a zsanértestbe kissé visszatolva rejti el a telefon.

Sematikus rajz a Samsung szabadalmából.
Sematikus rajz a Samsung szabadalmából. (forrás: Naver)

A pletykák szerint a Galaxy Z Fold 5 nehezebb is lesz az aktuálisan még friss elődjénél (275 gramm a Z Fold 5 vs. 263 gramm a Z Fold 4), ennek oka részben a 108 MP-es felbontásra növelt főkamera érkezése és az új, 64 MP-es telefotó kamera érkezése lehet. A legvadabb pletykák hozzáteszik azt is, hogy integrált S-Pen kerül a Z Fold 5 házába, de mivel ezt szinte minden évben előkerül az első hajlítható megjelenése óta, így érdemes fenntartásokkal kezelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés