Új vezetékmentes szabványt jelentett be a WPC

A Wireless Power Consortium sztenderdizálja a Qi töltést; az új technológia egységes specifikációt, nagyobb hatékonyságot és kényelmesebb használatot jelent.

A viszonylag szabadon konfigurálható Qi töltést a sztenderdizált Qi2 technológia váltja a jövőben. A technológia kizárólag akkor implementálható, ha az maradéktalanul és minden szempontból megfelel a Wireless Power Consortium által felállított követelményeknek, így a töltők minden kompatibilis eszközzel képesek lesznek együttműködni, másrészt az új technológia nagyobb hatékonyságot és kényelmesebb használatot is garantál.

Apple MagSafe Duo
Apple MagSafe Duo

Az Apple MagSafe technológiáján alapuló Magnetic Power Profile-nak köszönhetően a Qi2 kompatibilis eszközök érintkezését mágnesek biztosítják, így stabilan illeszkednek, ami magasabb vezetékmentes töltési sebességet és alacsonyabb veszteséget is jelent. Az új technológiát kizárólag a szabvány szerint lehet alkalmazni, amit a Wireless Power Consortium hitelesít az egyes eszközök esetében, teljes interoperabilitást biztosítva ezzel, illetve a jövőben minden későbbi Qi2 minősítésű eszközzel használhatók lesznek a Qi2 szabványú töltők. Az első készülékek és Qi2 sztenderd szerinti töltők az idei év vége felé várhatók.

Előzmények

Hirdetés