Új értelmet ad régi eszközeinek a Samsung

A használaton kívüli, de még működőképes Galaxy mobilok tovább élhetnek a lakásunkban fényérzékelőként, babamonitorként, kameraként, vagy egyéb okosotthonos kiegészítőként.

Sokféleképpen alakulhat egy okostelefon élete, miután első felhasználója lecseréli egy újra: élelmes döntés lehet gyorsan eladni a csere után, de sokan inkább a családban vagy baráti körben ajándékozzák el a megőrzött mobilt, ami 2-3 év után legfeljebb egy akkumulátorcsere erejéig kér szakértő gondoskodást. Rengeteg készülék porosodik azonban fiókokban a végtelenségig, és ezeket próbálja elővenni a fiókból a Samsung.


Első körben a Galaxy S9-családra és ennél újabb készülékekre lehet gondolni [+]

A régi eszközöket a SmarThings alkalmazáson keresztül beállíthatjuk fényérzékelőnek a lámpakapcsoláshoz, gyerekmonitornak, kamerának, hangrögzítő eszköznek, vagy egyéb okosotthonos kiegészítőnek. A gyártói appon keresztül egy komplett szoftverfrissítés megy végbe, ami után a termék hagyományos okostelefonként nem fog működni, de cserébe jóval hosszabb üzemidőt ígér a korlátozott funkcionalitás mellé, ha pedig a felhasználó úgy dönt, hogy mégis mobilként akarja később használni, nem lesz akadálya a teljes értékű használatnak.


[+]

Egyelőre csak a 2018 utáni, S, Note és Z sorozatú eszközök kerülnek a listába, Android 9 vagy annál frissebb verzióval, viszont a cég bejelentése alapján az idő előrehaladtával egyre több eszközt tesznek rá a listára. Minden bizonnyal a régiós lehetőségek is bővülni fognak, de egyelőre még csak Angliában, az Egyesült Államokban és Dél-Koreában érhető el a szolgáltatás.

Előzmények

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

  • Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite

    A Samsung legolcsóbb S20 szériás modellje azért annyira nem szerény, mint amennyivel kedvezőbb árcédulát mellékelt a gyártó.

Hirdetés