Tovább bővítette az EKG funkciót a Garmin

Sajnos csak az Egyesült Államokban, de él a remény az európai bevezetésre.

Alapfunkció lett az EKG mérés a drágább okosórákban, viszont borzasztóan összetett és időigényes minden egyes régióban a beépített hardver orvosi szintű engedélyeztetése. A Garmin már a Venu 2 Plusba beépítette a szükséges érzékelőt és elektródát, de csak bő egy évvel később tette elérhetővé rá az EKG funkciót, és egyelőre csak az Egyesült Államokban. Most elérhető lett a kapcsolódó alkalmazás az Epix Pro és Fenix 7 Pro, a Tactix 7 és Venu 3 sorozatokra.

Úgy tűnik, megvan az EKG-hoz szükséges hardver és kivezetés a hátlapon
Megvan az EKG a Venu 3-ban és az USA-ban már a funkció is használható [+]

Az FDA által hitelesített EKG alkalmazás segítségével az órák képesek a félperces méréssel a pitvari fibrilláció tüneteit megállapítani. Az elmentett EKG méréseket könnyedén szinkronizálhatjuk a Garmin Connect alkalmazásba és személyes online adatbázisba, az adatokat pedig megoszthatjuk orvosainkkal. Már az USA-ban ugye, az olyan piacokról, mint az Európai Unió, továbbra sem esett szó.

Az Epix Pro 42 mm jóval apróbb darab
Az Epix Prót is felszerelték EKG szenzorral és elektródával [+]

Egyfelől kérdéses, valaha elérhető lesz-e felénk a funkció, elvégre a Venu 2 Plus két éves, és itthon még nem érkezett meg rá, úgyhogy simán lehet, bonyolultabb az engedélyeztetés annál, hogy megérje a Garminnak végigmenni a folyamaton. A szenzor és az elektróda ugyanakkor pénzbe kerül, akárcsak az alkalmazás fejlesztése, nem beszélve a funkció népszerűségéről, úgyhogy nagyobb az esély arra, hogy a helyi bevezetésen dolgozik a gyártó, csak még nem ért a procedúra végére.

Hirdetés