Profinak állt a Garmin Epix

A Fenixből is új változatok jöttek. Fókuszban a zseblámpa és az EKG, egyelőre engedély nélkül.

A sportórák inkább a kitartásról, mint a folyamatos technológiai innovációkról szólnak, így a Garmin sem dob minden évre új generációs amoledes és transzflektív kijelzős elit kütyüt piacra. Vagy mégis? Az egy méretben megjelent Epix Gen 2 és a három méretben elérhető Fenix 7 mostanában lett másfél éves, és bár hivatalosan az új modellek generációt nem váltanak, a Pro utótag jelzi: fontos előrelépések történtek. Az egyik méretbeli és a gyártó termékein belül egyre nagyobb hangsúlyt kapó AMOLED képernyőt illeti: most már az Epixből is három változat van 42, 47 és 51 mm-es tokozással, 1,2"-es, 1,3"-es és 1,4"-es képátlóval, illetve 390 x 390, 416 x 416 és 454 x 454 pixel felbontással.

Eddig a Solar modellek privilégiuma volt a 32 GB-os tároló előtelepített térképekkel és a kétsávos multi GNSS-es műholdvevő a legpontosabb pozícióért, ám ez innentől minden modellnél alap, akárcsak a keretre helyezett zseblámpa, amivel akár az utat is megvilágíthatjuk az esti kocogáshoz. Hátul a legfontosabb változás a szélesebb szenzorszettet kínáló Elevate V5 optikai pulzoximéter, amely pontosabb pulzus és véroxigén-telítettséget ígér, illetve mindenféle adatot, ami ezeken alapul. Az elektróda is megvan az EKG funkcióhoz, noha ezt egyelőre még nem élesítették az Egyesült Államokban, és az európai bevezetés odébb lehet még.

Három méretben, ám S és X utótagok nélkül érkezett meg a Garmin Epix Pro
Három méretben, ám S és X utótagok nélkül érkezett meg a Garmin Epix Pro [+]

Egy kicsit variáltak a felületen, elérhető lett az élő radarkép a térképen, kérhető vörös színű megjelenítés a bevetésekhez, van pár új sportág és testadat, a legutóbb használt widgetekhez pedig gombnyomással hozzájuthatunk. Az üzemidő is javult, a Garmin Epix Pro 51 mm pedig konkrétan az Enduro 2 óriástelepét viseli, így okosóraként akár 31 napig használható, de mindig aktív kijelzővel is igen hosszú ideig. Frissítés: megvannak a hazai árak: felénk a 42 és 47 mm-es Epix Pro 403 ezer forinton nyit, az 51 mm-es pedig 446 ezer forintba kerül. Ami pedig a zafírüveg kiadást illeti, a 42 és 47 mm-es ára 446 ezer forint, az 51 mm-é pedig 489 ezer.

Minden új modell kínál zseblámpát
Minden új modell kínál zseblámpát [+]

Aki még mindig ragaszkodna a transzflektív megjelenítőhöz és a fenti újdonságok mindegyikét szívesen látná, annak a Fenix 7 széria kínál profi változatokat ugyancsak 42, 47 és 51 mm-en, előnyoldalon minden modell esetében napelemes előlappal. A Fenix 7 Pro Solar 340 ezer forinton nyit, a 7S Pro Solar 360 ezer forinton, a 7X Pro Solar pedig 380 ezer forinton. A zafírüveges 7 Pro Solar és 7S Pro Solar ára alsó hangon 380 ezer forint, a 7X Pro Sapphire Solaré pedig 420 ezer forint, de az utóbbiból akad félmillió forintos kiadás is fémszíjjal.

A három új Fenix 7 modell
A három új Fenix 7 modell [+]

Hátrányuk a megegyező képátlókhoz tartozó, alacsonyabb felbontás: a 7S Pro 240 x 240, a 7 Pro 260 x 260, a 7X Pro pedig 280 x 280 pixeles felbontást kínál, és az AMOLED kontrasztelőnyét figyelembe véve esélyes, hogy inkább az Epix széria lesz ebből a generációból kelendőbb. Itt is alap a zseblámpa, a 32 GB-os tároló és a többcsatornás multi-GNSS, és ezúttal is megvan a V5-ös pulzoximéter, illetve az EKG-hoz szükséges hardver, az FDA engedélye nélkül egyelőre, azaz kapcsolódó mérések nélkül. A hazai árakról később tudunk beszámolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés