Lehet értelmes Android Go készüléket is gyártani

Legalábbis az Infinix Smart 5 papíron teljesen korrektnek tűnik a belépő szinten, száz euró körül. Kár, hogy csak az indiai szubkontinensen és Afrikában mutatták be.

Az Android Go-tól még 35 fokban is jó eséllyel kiráz a hideg, eddig nem voltak meggyőző tapasztalataink a rendszerrel, ami alapvetően nem annyira a Google hibájának tűnik, hanem a létminimum alatti hardverválasztásnak. Az Android Go nem rossz koncepció, de a gyártóknak mindig sikerül a leglehetetlenebb, legócskább komponenseket alárakni, így az Infinix Smart 5 hardvere már csúcskategóriásnak tűnik a műfajban.

A lapkakészlet pontos típusát nem árulták el, csak annyit, hogy nyolcmagos, egyenként maximum 1,8 GHz-es, illetve a 2/32 GB-os nigériai verzióban 1,3 GHz-es magokkal. Egy Android Go készülék esetében a 2/32 GB már eleve csodaszámba megy, de az Infinix Smart 5-ből van egy 3 GB RAM-mal és 64 GB bővíthető (max. 256 GB) belső tárhellyel szerelt verzió is.


[+]

A 165,4 x 73,4 x 8,75 milliméteres készülék modern megjelenésű, a 6,6 hüvelykes, 720 x 1600 pixel felbontású IPS panelbe egy 8 megapixeles, arcazonosításra is alkalmas szelfikamera cseppen, hátul pedig két QVGA szenzor segít a 13 megapixeles főkamerának. Az ujjlenyomat-olvasó is ide került, van FM-rádió, 3,5 milliméteres jack, de tölteni sajnos csak microUSB csatlakozón keresztül lehet. Viszont 10 wattos teljesítménnyel, egészen a telep 5000 mAh-s kapacitásáig.

A WiFi ismeri a 802.11ac szabványt, a Bluetooth 5.0-s verziószámú, a hangzást DTS Audioval igyekeznek felturbózni, és ahhoz képest, hogy az európai piac egyáltalán nem tűnik tényezőnek a gyártó életében (meg a miénkben sem a gyártó léte, lévén most hallunk róla először), van B20. A full extrás verzió ára egyelőre rejtély, de a 2/64 GB-os, Android 10 Go rendszerrel futó modell 39.500 nigériai nairába kerül, ami úgy 87 eurót jelent, vagyis most pont 30 ezer forintot.

Azóta történt

Előzmények

  • Itt az Android 10 Go

    A belépő okostelefonokra szánt Android is elvesztette az édességes nevet, nyert viszont új alkalmazásokat és titkosítást.

Hirdetés