Elérhető a ColorOS 11 béta verziója; Európa novemberben csatlakozik

Az Oppo máris elérhetővé tette az Android 11 alapú ColorOS 11 béta verzióját, ami rengeteg újdonságot kínál az új Android főverzió funkcióin kívül is.

Az Oppo bemutatta a ColorOS legfrissebb (az aktuális Color OS 7 után menten 11-es sorszámmal), Android 11-re épülő rendszerverzióját, ami az Oppo Find X2 széria modelljeire (Find X2, Find X2 Pro, Find X2 Pro Lamborghini Edition) már mától elérhető Kínában. Az Android 11-es újdonságok mellett az Oppo egy rakás egyedi megoldást is integrál, mint a képkockasebességet és a RAM felhasználását optimalizáló UI First 2.0 animációs motort vagy a szélesebb körű testreszabhatóságot.

A rendszerszintű sötét téma három színsémában választható, testreszabható intenzitással és a háttérképpel, illetve az ikonokkal harmonizáló színvariációkban. A mindig aktív kijelző (AoD) is több személyreszabási opciót kínál, a többablakos munkavégzést pedig a módosítható méretű kisablakos megjelenítés segíti. Nem akkora újdonság, de az Oppo azért adott neki saját nevet: FlexDrop.

Sokkal érdekesebbnek tűnik a Google-lel közösen fejlesztett, Google Lens alapú, rendszerszinten integrált fordító program, ami háromujjas gesztusvezérléssel hívható elő és bármilyen felületen fordítja a megjelenített szöveget screenshot alapján anélkül, hogy el kéne hagyni az adott oldalt vagy alkalmazást.

Új ultratakarékos üzemmód is lett, ami összesen hat kiválasztott alkalmazás futtatását teszi lehetővé 5%-os töltöttségi szint alatt. Az Oppo ebben a módban 12 óra készenlétet, 1 óra telefonbeszélgetést és 90 perc szöveges társalgást ígér, ami 5%-nyi tartalékkal nem is rossz. Pihenéshez pedig ott a Relax 2.0, ami a gyárilag rendelkezésre álló fehér zajon kívül lehetőséget biztosít egyedi háttérhangok szerkesztésére.

Az Oppo két ütemben teszi elérhetővé a ColorOS 11-et, ránk nyilvánvalóan a kelet-európai ütemterv vonatkozik. Nyugat-Európát beelőzve, a Find X2 széria tulajdonosai már novemberben kezdhetik keresni az új főverziót és UI-t a Szoftverfrissítés menüpont Béta verziói között, 2021 Q1-ben pedig a Reno3 és Reno3 Pro tulajok is. A csúcsszérián kívül a következő modellek számíthatnak biztosan az új szoftverre Európában: Oppo Reno, Reno2, Reno2 Z, Reno Z, Reno 10x Zoom, A72, A52, A91, A5 2020, A9 2020.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Előzmények

Hirdetés