Több felső és középkategóriás modell is esélyes a Sonytól

A japán oldal névtelen levelet kapott, ami állítólag a Sony jövő évi termékkínálatát részletezi.

A japán Android Next ismeretlen eredetű levelet kapott, ami nagyon úgy fest, mint a Sony jövő évi haditerve. Íme:

Xperia XZ3 → Xperia 0 (6 hátlapi kamera, 5G, 5K) (IFA2020)
Xperia XZ2 Premium → Xperia 1 → Xperia 1.1 (4 hátlapi kamera, 5G, 4K) (MWC2020)
Xperia XZ2 Compact → Xperia 3 (3 hátlapi kamera, 5G, 2K) (Hamarosan)
Xperia XZ2 → Xperia 5 → Xperia 5.1 (4 hátlapi kamera, 5G, 2K ) (MWC2020)

A titokzatos forrás roppant figyelmesen feltüntette az MWC-n és az IFA-n jövőre várható modellek pozicionálását és megnevezését, ami teljesen megegyezik a Sony elmondásával, így minimum ez a része hitelesnek tekinthető, ami sokat dob az egész értesülés megítélésén.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1 [+]

Az IFA-n személyesen volt alkalmunk beszélgetni a Sony terméktervezési igazgatójával, Yosuke Someyaval, aki elmondta, Xperia 1-től valameddig szándékoznak számozni, ahol a kisebb érték jelenti a komolyabb kategóriát. Tehát jelenleg az Xperia 1 a csúcsmodell, az akkor bemutatott Xperia 5 a középmezőny, a kiszivárgott Xperia 3 pedig, mint a mellékelt ábra mutatja, a csúcskategória kompakt verziója lesz, bármiféle jelző nélkül.

Az Xperia 3-ra nem is kell sokat várni, már renderképek is előkerültek róla. Elvileg hamarosan érkezik, nem kizárt, hogy a CES-en tervezik bemutatni, Sony esemény legalábbis biztosan lesz, mi pedig fokozott erőkkel személyesen jelen. A folytatások pedig .1-es megjelöléssel várhatóak (Xperia 1.1 és Xperia 5.1), ahogy azt az IFA-n is megtudtuk. Reméljük, a Sony következetesebb, mint a Nokia és nem kavarodik össze minden már a harmadik generációnál vagy a régiók miatt. Bár a középkategória már nem annyira evidens.

Xperia XA2 → Xperia 10 → Xperia 10.1 (5G) (MWC2020)
Xperia XA2 Ultra → Xperia 10 Plus → Xperia 9.1 (5G) (MWC2020)
Xperia XA2 Plus → Xperia 8 → Xperia 8.1 (5G) (IFA2020 után) (Japán exkluzív)

Az Xperia 10-es széria beilleszkedik az új szisztémába, az Xperia 10 Plus ugrik egyet a rangsorban és 9-es szintű harcossá lép elő, az utódja pedig Xperia 9.1 néven mutatkozik be Barcelonában, ami kissé érthetetlen, tekintve, hogy Xperia 9 nem volt, és az Xperia 8 sem rémlik senkinek (mert nem létezik). Persze nem kizárt, hogy lesz, de kevésbé lenne logikus egyszerre kiadni a két hiányzó sorszámú modellt, majd a .1-es verziókat. Egyelőre hagyjuk.

Az Xperia 10 viszont így 10.1-ként maradhat az új rendszerben a tápláléklánc legalján, aminek a csúcsára állítólag a 0 megjelölésű, hat hátlapi kamerával, két előlapi szenzorral és 5K kijelzővel szerelt modellt várjuk ősszel. Az Xperia 3 és 0 Snapdragon 865-tel esélyes, viszont mindegyik készülék kap 5G modemet. A bizonytalan forrás ellenére az információ egyébként reálisnak tűnik, már csak az árazás lesz igazán izgalmas.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés