Hirdetés

TDK blog: Sötétben világít az SP400

Több mint fél év telt el az első foszforeszkáló kábellel ellátott TDK Life on Record fülhallgató kipróbálása óta, de a gyártó látszólag nem mondott le erről a technológiáról, sőt, tovább is fejlesztették, az SP400-at rengeteg olyan dologgal egészítették ki, ami az elődmodellből hiányzott. A csomagolás ezúttal is nagyon precízre sikerült, olyannyira, hogy kibontani is viszonylag nagy mutatvány, de akinek sikerül, az egy fülhallgatóval, illetve 3 pár szilikon illesztékkel lesz gazdagabb.

TDK blog: Sötétben világít az SP400
[+]

Az eszköz hozzánk krémszínben érkezett, de elérhető feketében is, a foszforeszkálás mindkét esetben ugyanolyan zöldes árnyalatú; ez annak köszönhető, hogy a kábel szigetelése fölött lévő burkolat készül olyan anyagból, ami néhány percig képes fényt kibocsátani magából. A vezetéke lapos kialakítású, 1,2 méter hosszú, viszonylag rugalmas is, a 3,5 milliméteres, L-alakú jack csatlakozója pedig aranyozott.

A háromféle illesztékből a legtöbb ember már meg tudja a találni a füléhez illőt, ha pedig ez sikerül, akkor elég komfortos is az SP400, könnyű, hosszútávon sem válik kényelmetlenné, az izolációja is elég hatásos, közepes hangerőn már nem fogjuk a környezet zaját hallgatni. A headset-funkciók tökéletesen működnek, ha a fülünkben van az eszköz, akkor egy távirányítós mikrofon kerül a szánk közelébe, amin egy hagyományos, potméteres hangerőszabályzó, illetve egy felvevőgomb található. Előbbi előnye egyértelműen az, hogy mindennel működik, de az utóbbival sem volt ilyen jellegű probléma, az újabb Windows Phone, Android és iOS rendszerű készülékek tudják kezelni.

TDK blog: Sötétben világít az SP400
[+]

A beszélgetési hangminőség tökéletesen rendben van, a mikrofon érzékenysége remek, illetve mi is jól halljuk a másik felet. Fülhallgatóról lévén szó a zenei rész is igen fontos, szerencsére ezen a téren sem kell szégyenkeznie az SP400-nak. Természetesen nem szabad tőle öblös mélyeket, kristálytiszta magasakat, remek színpadképet és kiváló részletezőképességet várni, de a kategóriatársakhoz képest a minősége teljesen helytálló, a mély-közép-magas tartományok kellemes arányban vannak jelen, enyhe basszuskiemelés érzékelhető, de ezt nagyon sokan szeretik és ennek a fülhallgatónak kifejezetten jól is áll.

Ami igazán hiányzik belőle, az a középtartomány, annak is a részletezése. Elég fátyolos az összkép emiatt, olyan zenékre nem is igazán alkalmas, amikben rengeteg hangszer hangját érdemes egyszerre hallanunk. A populárisabb műfajokat viszont nagyon jó minőségben adja a vissza, az elektronikus zenékhez kifejezetten illik az a mélykiemelés, amit az SP400 mutat.

TDK blog: Sötétben világít az SP400
[+]

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad elfelejteni, hogy „időjárásálló" termékről beszélünk, enyhe nedvességet még könnyedén elvisel, legyen az csapadék vagy izzadtság. A fentiek ismeretében elmondhatjuk, hogy az SP400 sportoláshoz kifejezetten alkalmas, futásnál például jól jöhet, hogy foszforeszkáló kábellel operál, a jobb láthatóság érdekében, de a mindennapokban is jó társunk lehet, 7800 forintos ár pedig egyáltalán nem túlzó ezért a csomagért.

Azóta történt

  • TDK blog: Belépőszinten világít az SP80

    Kipróbáltuk a TDK Life on Record belépőszintű in-ear headsetjét, ami a gyártó legújabb trendjéhez igazodva sötétben világító kábellel mutatkozott be.

Előzmények