Hirdetés

TDK blog: Belépőszinten világít az SP80

Nemrég járt nálunk a TDK Life on Record SP400, ami a gyártó új, Glow in the Dark szériájának egyik darabja, ennek a sorozatnak egy másik példánya az SP80, ami a belépőkategóriában igyekszik meghódítani a vásárlók szívét, ez viszont nem egyszerű feladat, hiszen rengeteg márka közül választhat, aki 4000 forint körüli áron szeretne fülhallgatót vásárolni.

Belépőszinten világít a TDK Life on Record SP80
[+]

Hiába a rengeteg márka, ha elkezdjük szűkíteni a keresést a headsetes, felvevőgombos példányokra, akkor jóval kevesebb termék áll rendelkezésünkre, ha pedig a sötétben foszforeszkáló kábelt is számításba vesszük, akkor valószínűleg nem fogunk találni alternatívát tesztünk alanyán kívül, bár nyilvánvaló, hogy a sötétben világító kábel nem mindenkinek elhagyhatatlan feltétel, még akkor sem, ha egy sötétebb környezetben hasznos lehet, hogy „világít rajtunk egy kábel".

Az SP80 doboza nagyon hasonló a nagyobb testvéréhez, ezen nincs feltüntetve cseppállóság, illetve a specifikációban akad néhány különbség, de ugyanúgy nehéz kicsomagolni és hasonlóképpen alakulnak a tartozékok is, a fülhallgatón kívül csak három pár szilikon illeszték áll rendelkezésünkre.

Belépőszinten világít a TDK Life on Record SP80
[+]

Behelyezés után az egyik legmeglepőbb jelenség, hogy a kategóriatársakhoz képest feltűnően komfortos a fülhallgató. A driver flex névre hallgató kellemetlen jelenség fel sem merül, a fülhallgatóház kifejezetten könnyű, a szilikon illesztékek pedig puhák, kényelmesek, ugyanakkor izolációban is jók. A jack csatlakozó felülete aranyozott, a kábelvezetése pedig 90 fokos, azaz L-alakú, ez alapjában véve jobb megoldás, mint a hagyományos, egyenes kialakítás, mivel a csatlakozónál történő kábeltöréseket elég jól meg tudja gátolni.

Árkategóriájához képest a hangminősége is helytálló, a 16 ohmos impedancia és a 94 dB-s érzékenység könnyű hajthatóságot eredményez, a legtöbb mobil forrás egész biztosan ki tudja szolgálni hangban a fülhallgatót, a headset-rész is kifejezetten rendben van, a bal oldalon, a fülhallgató alatt nem sokkal található a felvevőgomb és a mikrofon, ami a legtöbb új okostelefonnal probléma nélkül működik. A zenei oldal is kellemes csalódás volt, kiegyensúlyozott a hangzás, a mélyeknél érezhető egy enyhe dobozhang, de a magas hangok viszonylag tisztán szólnak, a közepek pedig nem vesznek el az említett két tartomány árnyékában.

Belépőszinten világít a TDK Life on Record SP80
[+]

Természetesen nem szabad tőle azt várni, hogy minden egyes apró részletet meg fog nekünk mutatni a zenében, amit az adott fájl hordoz magában, de a mobiltelefonokhoz általában csomagolt headseteknél kategóriákkal jobb hangot mutat. A világító kábel továbbra is jó ötlet, viszont ez egy viszonylag keskeny kábel, a nagyobb felületű vezetékkel megáldott SP400 sokkal látványosabb volt sötétben. A TDK Life on Record SP80 több színben elérhető, összességében pedig elmondhatjuk, hogy 4000 forint körüli áron elég erős ajánlatnak számít, ha valaki ennyi pénzért szeretne az okostelefonjához headsetet venni, akkor jól dönthet vele.

Előzmények