Hirdetés

Tartozékteszt: Just Mobile Xtand Go iPhone autós tartó

Az iStyle jóvoltából jutott el hozzánk a Just Mobile nevű cég Xtand Go fantázianévre keresztelt autós tartója, mely iPhone 3G és 3GS telefonokkal egyaránt kompatibilis — elvileg az iPhone 4 is bele megy, ezt nem tudtuk kipróbálni, az viszont biztos, hogy az  iPod Touch modellekkel nem kompatibilis. A Just Mobile egyébként manapság jellemzően Apple termékekhez gyárt   kiegészítőket, amiket néhány éve már itthon is megvásárolhatunk, plusz az egyik külső akkumulátorukat már mi is teszteltük.

Az Xtand Go doboza is arról árulkodik, hogy nem egy alsókategóriás kiegészítőről van szó, az Apple termékeire jellemző igényes csomagolással itt is találkoztunk. A boxban helyet kapott a szívókorongos rögzítő, a különleges kialakítású kar, az ábrákkal illusztrált összeszerelési útmutató, néhány tapadókorongos konzol, valamint maga a keret. Az utóbbiba egy egyszerű mozdulattal bepattinthatjuk az almás telefont, anélkül, hogy az bármilyen kárt elszenvedne (kár alatt nyilván az esetleges karcolásokra gondolunk). A gumírozott keretbe tényleg percízen pattan bele az iPhone, rázós utakon is a helyén marad, a dán srácok kiváló munkát végeztek — ez is a dolguk.

A tartókar érdekessége, hogy három darab kör alakú műanyagból áll, a szerkezetet harmonikaszerűen nyithatjuk ki. Ráadásul a végei teljesen körbeforognak, a mérnökök ezzel igen nagy szabadságot adtak a felhasználók kezébe. A gégecsöves megoldásoknál ez nekünk szimpatikusabb, mivel menet közben egyáltalán nem remeg és a kar biztosan úgy is marad, ahogy beállítjuk. Hátránya, hogy viszonylag rövid, olyan autókban, ahol messze van a szélvédő, nem feltétlenül praktikus. Szerencsére erre is gondolt a gyártó, mert a csomagba még néhány tapadókorongos konzol is került, amihez felragasztás után rögzíthetjük a kart. A konzolt nem csak a szélvédőre ragaszthatjuk, a "páncélként" funkcionáló tok hátára is felkerülhet, így nem kell minden egyes utazás alkalmával kihámozni az iPhone-t. Nyilván ez csak keveseknél játszik majd, nem túl elegáns, hogy állandóan ott figyel a tok hátsóján.

A kar összecsukott állapotban, alatta a tapadókorongos konzol
A kar összecsukott állapotban, alatta a tapadókorongos konzol

A szélvédőre installálni a cuccot nem nagy mutatvány, bár a tapadókorong felszerelésekor ajánlott határozottan az üvegre nyomni, illetve az sem hátrány, ha feltapasztás előtt alaposan letisztítjuk az üvegfelületet. Ha meggyőződtünk, hogy stabilan a helyén van, akkor csak bele kell pattintani a kart, majd abba a tartót.

A kar összecsukott állapotban, alatta a tapadókorongos konzol.
Összeszerelve így néz ki a tartó

Összességében megelégedéssel használtuk az eszközt, egyetlen érv szól ellene: a töltésre nem gondolt a gyártó. Ára bruttó 9900 forint.

magyarizs

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés