Hirdetés

Szubjektív évösszegző és változik a csapat

Eltelt megint egy év, ami meglepően mozgalmas volt, ráadásul eggyel kevesebben lettünk.

December utolsó napja van, holnap már 2022-t kell írni a titoktartási nyilatkozatokra. De amíg 2021-et kellett írni, addig történt ez-az. Úgy futottunk neki az évnek, hogy Bone, Brigi és Ákos volt velem kiegészülve a csapat összetétele (plusz a háttérben meghúzódó Bocha-szál), de úgy lépünk ki belőle, hogy eggyel kevesebben vagyunk, Ákos ugyanis elhagyja a szerkesztőséget és máshol folytatja. Erről vagy 40 percig lehetne beszélni, úgyhogy meg is tettük:

Azt hiszem, hogy a fenti anyagban minden benne van mind történetileg, mind kvázi érzelmileg. És ha már videók, akkor a december 30-án kiment évösszegzőnek indult adásunkat is megosztanám itt, amely arról akart szólni, hogy mennyi minden történt idén, aztán valami egészen más lett belőle:

2021-nek úgy indultunk neki, hogy ezúttal nem Nevadában vagyunk, mert a CES elmaradt. Akkor már azt is tudtuk, hogy február végén sem leszünk Barcelonában, mert az MWC-t nyárra tolják, reménykedtünk még abban, hogy esetleg lesz IFA ősszel Berlinben, de az is elmaradt. Nyáron azért elmentünk a katalán fővárosba, de ez egyértelműen egy totál felesleges kör volt, egyetlen hozadéka volt, hogy egy dél-koreai startup küldött nekünk tesztre egy gigantikus macskakereket:

De! Ha mindezen változásoktól és a közösségi események hiányától eltekintünk, akkor 2021 alapvetően nem volt egy rettenetes év. Kiment 197 teszt és 1761 hír, valamint 52 videó (és szintén 52 rádióadás a Trend FM-en), szóval írtunk úgy 6,5 millió karaktert és most dobálózhatnék itt olyan számokkal is, hogy a nálunk megfordult tesztcuccok összértéke hány milla, de fogalmam sincs, plusz ha belevesszük az autókat is, akkor egy olyan összeg jönne ki, amit leírni is megrettennék. Volt idén is dolgunk bőven, de azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk a letett meló mennyiségével. Jellemzően a minőségével is.

Az idei évnek számos tapasztalata van. Egyrészt az, hogy bár a Huawei gyengélkedése miatt mi tartottunk attól, hogy nem lesz elég érdekes tesztcucc, de hamar beugrott a Realme és az Oppo a résbe, mint új szereplők itthon, dübörög a Xiaomi, a többiek pedig hozták azt a termékmennyiséget, amit korábban is. És rengeteg tartozékkal is foglalkoztunk audio és wearable vonalon, olyannyira sok lett ezeknek a száma, hogy érdemes lesz kettébontatnunk a "tartozékok" rovatot. Autós anyagból is több volt, mint eddig, ezek láthatóan közkedvelt témák, szóval bár Ákos lelép, mi azért nem engedjük el ezt a vonalat sem, talán még Legendd is újra felbukkan néhány cikk erejéig, ő azóta könyékig mászott ebbe a témába.


[+]

Erősen gondolkodunk azon, hogy a DIY (tehát bolti dobozos, polcról levehető, nem valami cég által megtervezett és összerakott) okosotthon termékekkel is illendő lenne foglalkozni. Már többünknek van tapasztalata világítással, Amazon és Google megoldásokkal, szenzorokkal, hubokkal, plusz egyre több kis bigyó lesz okos (fogkefe, porszívó, kamera, lámpa, légfrissítő, ventilátor, klíma), nem is beszélve a nagygépes vonalról (hűtő, sütő, mosógép), mindezek hálózatba szerveződve elvileg programozható intelligenciával rendelkeznek, csak éppen nem mindig működnek együtt. Megnézzük, hogy van-e erre igény, aztán lehet, hogy belekúszunk, mert most elérhető áron vannak okos konnektorok és egyéb kis bigyók.

2022-ben tehát ugyanilyen lelkesedéssel folytatjuk. Ákost is pótolnunk kell, ez a folyamat már zajlik, ha változik (megint) a csapat összetétele, arról mindenképp írunk egy szösszenetet. Nagyon bízunk abban, hogy kicsivel több rendezvény és utazás jut a következő esztendőre, a YouTube-adások megmaradnak, a rádióműsor (Trend FM, minden csütörtök 15:00-16:00) szintén pörög tovább, reméljük, hogy az eszközgyártók is izgalmas termékeket hoznak majd, biztos lesz egy csomó e-autós és mikromobilitási témánk is, szóval elvileg fel vagyunk készülve.

Ezúton is szeretnénk megköszönni olvasóinknak az egész éves kitüntetett figyelmet, partnereinknek a sok tesztkészüléket, hirdetőinknek a bevételt, mindenki tartsa meg jó szokását, mert mi tökre szeretjük ezt csinálni és szeretnénk még sokáig ezzel foglalkozni. Mindent megteszünk a jövőben is, hogy tartalmas anyagokkal lássuk el a téma iránt érdeklődőket, plusz azokat is, akik csak akkor keresnek fel bennünket, amikor valami új cuccot óhajtanak venni és nálunk tájékozódnak arról, hogy mit érdemes. Az a cél itt már lassan 20 éve, hogy ebben tudjunk segíteni.

Az egész szerkesztőség nevében szeretnénk boldog új évet kívánni, találkozzunk 2022-ben is!

Azóta történt

  • Új arc a csapatban

    Az embert, akit már ismertünk, megkérdeztük, hogy kiegészítené foghíjas csapatunkat, ami Ákos távozásával kissé megcsappant létszám szempontjából.

Előzmények

Hirdetés