Hirdetés

Új arc a csapatban

Az embert, akit már ismertünk, megkérdeztük, hogy kiegészítené foghíjas csapatunkat, ami Ákos távozásával kissé megcsappant létszám szempontjából.

Kapásból tudom, hogy van minimum 1000 olvasónk, aki tudja, hogy Ákos (szentkuti11) december végétől a Totalcar égisze alatt folytatja karrierjét. Mivel ez volt az első kérdés a nemrég lezárult törzsolvasó játékban, amire körülbelül ennyi helyes megfejtés is érkezett, ezért lehetek ebben ennyire biztos. Az sem volt titok (hiszen még egy utolsó közös videót is csináltunk ennek apropóján), hogy ez a váltás ugyan okozott nekünk egy kissé hektikus januárt, amíg egy fővel kevesebb emberrel kellett megoldani a tartalmat, ám ugyanakkor mind úgy voltunk vele, hogy hajrá Ákos. Mi itt évek óta ismerjük egymást, nem csak együtt dolgozunk, hanem sokszor együtt utazunk, rengeteg közös programunk van, Ákossal speciel még házat is építettünk együtt. Mind tudtuk, hogy az autózás nála nem csak szenvedély, hanem komoly tudással is rendelkezik a témában, ami persze nagyon jól jött akkor, amikor mi is elkezdtünk foglalkozni az elektromobilitási területtel.

De az is evidens volt, hogy kelleni fog helyette más, méghozzá sürgősen. És igazából nem volt sok jelöltünk, konkrétan egy. Nem szokás mifelénk a többkörös interjú, meg a motivációs levél, nincs nemzetbiztonsági átvilágítás, nem csinálunk pszichiátriai tesztet, ez egy kicsi ország, véges számú ember foglalkozik azzal, hogy technológiai jellegű anyagokat ír, kvázi mindenki ismer mindenkit. Úgyhogy körülbelül abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy Ákos elfogadja a Totalcar ajánlatát már rá is írtam Danira, aki persze mit sem sejtett arról, hogy minálunk épp humánerőforrás-dráma zajlik, tehát neki derült égből érkezett a telefonjára egy illendőségi "helló" után a kérdés, hogy nem akar-e velünk dolgozni.

Tech2 Lacival is már régi ismerősök
Tech2 Lacival is már régi ismerősök [+]

És akart. Úgyhogy elköltöttünk egy kellemes ebédet a Pingrumba nevű egységben, megállapodtunk a részletekben, mi pedig számoltuk a napokat, ami a felmondási idejéből hátra volt, de február 3-án kiment az első teszt, amit már Virág Dániel aláírással olvashatott a közönség és mostantól hivatalos, hogy betöltöttük az űrt. Dani még friss, fiatal, üde, ruganyos, lelkes és motivált, az Index techrovata előtt a Ringiernél is írt számos kiadványba, illetve a Tech2-nél a webes felületen is besegített Lacinak. Úgy mellesleg 10 éve Mobilarena-olvasó, fórumozik, ROM-ot főz, látható mennyiségű audio termékkel veszi magát körül, ami szintén mellette szól, hiszen Ákosnak is ez volt az egyik szakterülete. Mindezen tapasztalatait pedig mostantól nálunk kamatoztatja, reméljük, hogy ezt hosszasan és mindkét fél, valamint az olvasóközönség megelégedésére teszi majd. Azt szokás ilyenkor még írni, hogy fogadjátok szeretettel, de ezt szinte külön kérni sem kell, mert a fórumozóink túlnyomó többsége támogató, bíztató és bátorító, ahogyan az már Dani legelső tesztje alatt is bizonyítást nyert. Azért majd támogatjuk mi is eleinte.

Rögtön berángattuk Danit a rádióba is, hátha kedvet kap, de most még le volt némítva a mikrofonja
Rögtön berángattuk Danit a rádióba is, hátha kedvet kap, de most még le volt némítva a mikrofonja [+]

Még egy közérdekű, személyi jellegű bejelentéssel adósok vagyunk. Figyelmes olvasóknak talán feltűnt, hogy Ákos szakterületei között az autózás markánsan szerepelt, Dani viszont inkább az audio-vonalon mozog otthonosan, az elektromobilitási témákról azonban nem mondunk le. És ez egy fél-visszatérést hozott magával, a one and only dr. Tamás Zsolt, alias Legendd újra szerzőként jegyez majd cikkeket az oldalon, ezek zömmel autótesztek lesznek (a Kia EV6 anyag már ennek a megállapodásnak a terméke), hiszen Legendd az elmúlt években sziszifuszi munkával felnevelgetett egy YouTube-csatornát a témában, amit remekül ki lehet egészíteni írásos anyagokkal és fordítva. Így igazából még kicsit több szerzőnk is lett, mint két hónappal ezelőtt volt, kaptunk egy teljes Virág Danit és egy részleges (vagy részeges?) Legenddet, mi tehát új igazolásokkal és régi, rutinos szereplőkkel (AliceWake, Bone123) vágunk neki az idei évnek. Kontentből nem lesz hiány.

Előzmények

Hirdetés