Hirdetés

Szólítsanak csak Windowsnak

Hirdetés

Ugyan a Microsoft még nem fejezte be teljesen a Nokia felvásárlását, a változások már most tetten érhetők. A hírek szerint a finn gyártó márkaneve eltűnik a készülékekről, helyette a redmondi cég feliratai lesznek olvashatók a kütyükön. Nem csak ez lesz persze az egyetlen újítás, amit az óriásvállalat bevezet, hiszen saját mobil platformjuk, a Windows Phone is névmódosításon eshet majd keresztül.

A dolog annyiban lesz egyszerűbb, hogy most már csak szimplán Windowsnak fogják hívni a mobil operációs rendszert, melyet egy jövőben érkező telefon hátulján lévő címke is jól jelez. A My Go GoFone GF47W fantázianévre hallgató masina lehet akár az első ilyen fecske, amin a szóbeszédek szerint az előlapon található home gomb logója is egyszerűsödik, az ablakos jel helyett egy kör alakú motívum lesz majd látható. Az átalakítási folyamatnak tehát hamarosan kézzelfogható eredménye is lesz, így a Microsoft egy brand név alatt egyesítheti majd rendszereit és készülékeit.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Windows Phone 8.1 rendszerbemutató

  Lassan minden Windows Phone 8-as készülékre elérhető lesz a hangasszisztenst, értesítési sávot és egyéb újdonságokat tartalmazó frissítés.

 • Megérkezett a Windows Phone 8.1

  A Build konferencián mutatkozott be a Microsoft mobil operációs rendszerének következő iterációja, három új Lumia társaságában.

 • Windows Phone 7.8 bemutató

  Megérkezett a várt Windows Phone 7.8 frissítés, a mangós telefonokra elérhető csomag elsősorban néhány kozmetikai újítást mutat fel.

 • Windows Phone 8 rendszerbemutató

  Kipróbáltuk a Microsoft mobil operációs rendszerének legújabb változatát: a WP8 okosabb és szebb lett.

Hirdetés