Pulzust és hőmérsékletet is mér a Huawei FreeBuds Pro 2+

Extra funkciókat kapott a Huawei prémium TWS fülhallgatója.

Új szenzorokkal bővítve bemutatta a Huawei a tavaly nyáron megjelent Freebuds Pro 2 plusz változatát, a Freebuds Pro 2+ nevű eszközt. A megjelenésében szinte megkülönböztethetetlen Pro 2+ szívritmusfigyelésre és hőmérsékletfigyelésre is képes, a Huawei által világelsőnek nevezett infravörös és zöld fényt használó kettős TruSeen szenzorral. A két új szenzor minimálisan nehezebbé is teszi a plusz modellt, 6 gramm helyett 6,3 grammot nyomnak a fülhallgatók. A szenzorok az eszköz fülkagylóban ülő fején helyezkednek el, mellettük természetesen maradt az eszközben a közelségérzékelő és az aktív zajszűréshez használt mikrofon is a fülhallgatón.

A Freebuds Pro 2+ csak fehér-arany színben készül.
A Freebuds Pro 2+ csak fehér-arany színben készül (forrás: Huawei) [+]

A tok formája és súlya változatlan, 47,5 x 67,9 x 24,5 mm és 52 grammot nyom, ennek nagyját az 580 mAh-s akkumulátor teszi ki. A fülhallgatókban egy-egy 55 mAh-s cella található, a tokban mágnesesen vezeték nélkül töltenek a fülesek, a tokot pedig USB-C csatlakozón vagy Qi vezeték nélküli töltőn lehet energiával ellátni. A hangokat 11 mm-es dinamikus meghajtó és egy dedikált magashangszóró szólaltatja meg, maradt az aktív zajkioltás, az L2HC és LDAC kodektámogatás, valamint a Devialet közreműködés a hangolásban. Harmony OS-t futtató eszközökön pedig van 360 fokos térhangzás bizonyos alkalmazásokban.

A tok és a fülesek megjelenése alig különbözik a tavaly nyáron piacra került Freebuds Pro 2-tőlA tok és a fülesek megjelenése alig különbözik a tavaly nyáron piacra került Freebuds Pro 2-tőlA tok és a fülesek megjelenése alig különbözik a tavaly nyáron piacra került Freebuds Pro 2-től A tok és a fülesek megjelenése alig különbözik a tavaly nyáron piacra került Freebuds Pro 2-től (forrás: Huawei) [+]

A Bluetooth kapcsolat 5.2-es, a fülesek kialakítása pedig IP54-es, így por és csapódó víz vagy verejték nem tehet bennük kárt. A fülhallgató képes folyamatos pulzusfigyelésre használata közben, illetve van nagy precizitású mód is, utóbbit a Smart Life applikációban lehet bekapcsolni edzések előtt, a szívritmus-mérések pontosságának javítása érdekében. A Huawei mérései szerint a TruSeen szenzor kültéri és beltéri használat során is 10 bpm-en belül 95%-os pontossággal mér a fülhallgatóban.

TruSeen szenzor a füles belső oldalán
TruSeen szenzor a füles belső oldalán (forrás: Huawei) [+]

A hőmérsékletméréshez a bal fülhallgató három eltérő pontján elhelyezett szenzor adataiból számol egy algoritmus testhőmérsékletet a Smart Life alkalmazásban. A szenzorok közül egy a hallójárat felé irányul, ez a vetőcső végénél van elhelyezve a Freebuds Pro 2+ fején, egy szenzor a fülkagylót figyeli, ez a pulzusmérő TruSeen szenzorral van integrálva, egy pedig a fülcimpát méri, ez a fülhallgató szárának végén található. A Huawei szerint 25 Celsius-fok körüli szobahőmérsékleten 0,3°C-os pontossággal mér az esetek 80%-ban az eszköz. Ugyanakkor a hőmérsékletmérés csak úgy működik, ha a felhasználó kikapcsolja a zajkioltást, a zenelejátszást, illetve nem is telefonál.

A három hőmérséklet-szenzor elhelyezkedése
A három hőmérséklet-szenzor elhelyezkedése (forrás: Huawei) [+]

A fülhallgató jelenleg előrendelhető Kínában 1399 jüanért (72 550 forint), de ez az ár csak április 9-ig tart, onnantól kezdve 1499 jüan (77 735 forint) lesz az ajánlott fogyasztói ár a hazai piacon. A Huawei azt ígéri, a következő hónapban a termék nemzetközi megjelenéséről is közölnek majd információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés