Hirdetés

Szétszedték az Apple Watch 2-t

A második generációs okosóra belsejében nem csak beépített GPS-vevőt lehet látni, hanem a megnövelt akkumulátor és az Apple S2 is megmutatta magát.

Az iFixit is rendelt magának egy Apple Watch Series 2-t, de természetesen egy pillanat alatt szét is szedték, így hamar megmutatkoztak a kütyü belső értékei. A szétszedéshez persze ezúttal is műanyag feszítőalkatrészeket, csipeszeket és aprócska csavarhúzókat használtak, a mutatvány értelemszerűen nem egyszerű, ez van akkor, ha nagyon kis helyre rengeteg dolgot kell bezsúfolni. A szétszedés végére kiderült, hogy 273 mAh kapacitású akkumulátort rejt magában a kisebbik óra, ami nem sokkal nagyobb az elődénél, éppen csak kompenzálhatja a fényesebb kijelzőt és a GPS-vevőt.

Vékony szalagkábelek, aprócska csatlakozók és ragasztott elemek.
Vékony szalagkábelek, aprócska csatlakozók és ragasztott elemek. [+]

A bontás a kijelző felől kezdődik, még a vízállósághoz szükséges tömítésbe (ami akkumulátorcserénél szintén cserélendő) is tettek érzékelőt, a Force Touch szenzora ugyanis rajta kapott helyet. A fő alkatrészek közül pont a telep jön ki először az AMOLED megjelenítő után, csak néhány csatlakoztatott szalagkábel és az imént említett tömítés állja útját. Az antennamodul a felső részen kapott helyet, majd számos szalagkábel lebontása után kivehetjük a hangszóróegységet is, szép lassan pedig az Apple S2 névre hallgató SiP (system in package) is megmutatja magát, amin láthatunk egy másodlagos mikrofont és egy giroszkópot, ez utóbbi az STMicroelectronics műhelyéből érkezett.

Nem a legegyszerűbb munka szétszerelni, hát még az összerakás!
Nem a legegyszerűbb munka szétszerelni, hát még az összerakás! [+]

Miután az összes érzékelőt, kábelt és egyéb alkatrészt kivettük, 12 alkatrész lesz az asztalunkon, ám ezt összerakni bizonyára nem lesz egyszerű mutatvány!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Hirdetés