Szétkapta az iFixit a OnePlus 2-t

A hátlap lepattintása még okés, és legtöbbször a telepet is könnyű kicserélni, a gyártók a további szétszerelést vagy a unibody készülékházak megbontását azonban határozottan nem javasolják, mégis sokan belefognak a dologba, főleg a garancia lejárta után, költségtakarékossági okokból. Az iFixit sok-sok okoskészüléket szétszed, és képekkel vagy akár videókkal illusztrálja a folyamatot, illetve értékeli 1-10 pont között, hogy mennyire könnyű vagy nehéz egy-egy kütyüt szét- és persze utána összeszerelni.

Az iFixit a OnePlus 2 fedele alá is bekukkantott
Az iFixit a OnePlus 2 fedele alá is bekukkantott [+]

Tavaly a OnePlus One 5 pontot kapott a 10-ből, többek között azért veszítve értékes pontokat, mert a telepet nem lehetett csakúgy kipattintani, a dolog komolyabb beavatkozást igényelt. Az esetlegesen betört kijelzőpanel kicserélése sem volt könnyű feladat. A megjelenítőt a folytatás esetében sem könnyű cserélni, ellenben a OnePlus 2 telepét már jóval könnyebb kiemelni foglalatából annak ellenére, hogy hivatalosan továbbra sem javallott a felhasználó által eltávolítani.

A telepet ezúttal könnyebb kiemelni, mint tavaly
A telepet ezúttal könnyebb kiemelni, mint tavaly [+]

Az USB-C port cseréje is könnyebb, mint a tavalyi csatlakozóé, és a komponenseket fedő középelem csavarjai sem igényelnek különleges csavarhúzót. Éppen ezért az iFixit 10-ből 7 ponttal jutalmazta a OnePlus 2-t a házi szerelhetőség szempontjából.

A kamerák és a többi komponens is egész könnyen hozzáférhető
A kamerák és a többi komponens is egész könnyen hozzáférhető [+]

A szétszerelés során egyébként kiderült pár érdekesség. Ilyen például a Snapdragon 810-es SoC-hez tartozó Samsung K3RG2G2 LPDDR4 modul vagy a szintén Samsung eMMC NAND tárolóegység a 64 gigabájtos variáns esetében.

Íme minden, ami a OnePlus 2 belsejéből előkerült
Íme minden, ami a OnePlus 2 belsejéből előkerült [+]

Azóta történt

  • Szétszedték az iPad mini 4-et

    Az iPad Pro mellett a kisebb verzió új generációs modellje is bemutatkozott a közelmúltban, amiről kiderült, hogy kisebb akkumulátor került bele, mint elődjébe.

  • Meghívó nélkül rendelhető a OnePlus 2

    A OnePlus idei éve nem sikerült rosszul, letettek két remek telefont az asztalra, a nagyobbik modell esetén pedig már be is rekesztik a meghívásos rendszert.

Előzmények

Hirdetés