Súlyos hiba a Galaxy A70 Android 10-es frissítésében

A legtöbb eset Hollandiában történt és nem minden Galaxy A70 érintett, de érdemes lehet várni a frissítés telepítésével.

A Samsung a napokban több készülékre is elérhetővé tette az Android 10-re épített One UI 2.0-2.1-es frissítést, a holland Galaxy A70-ekkel viszont valami nem stimmel. A szoftververzió olyan súlyos hibát tartalmaz egy hiányosság formájában, ami hardveresen teszi tönkre a készüléket és kizárólag szakszervizben orvosolható. Az eddigi információk szerint a Galaxy A70 egyes hardverelemek tekintetében kétféle kiadásban létezik, ennek elvileg semmiféle érzékelhető hatása nem kéne, hogy legyen, de a frissítést úgy tűnik, kicsit elnézték.


[+]

A Galaxy A70 töltésvezérlést és kijelzőt kezelő nyomtatott áramkörét a gyártás során egy újabb verzióra cserélték, a frissítést pedig erre a lapra írták. Így a régebbi nyákkal szerelt modellek és az új rendszerverzió nem kompatibilisek, az alaplap nem frissíti a töltésvezérlésért felelős egységet. A készülék tulajdonképpen azt hiszi, hogy teljesen le van merülve, így be sem kapcsol. A problémát kizárólag az alaplapi elem cseréjével lehet orvosolni, ha már megtörtént a baj. A Samsung egyelőre nem reagált a problémára, a Galaxy A70 OTA frissítése továbbra is folyik, ezzel együtt a helyzet tisztázásáig érdemes várni az Android 10 alapú szoftververzió telepítésével.

Előzmények

Hirdetés