Strapatabletet mutatott be az Archos

Hirdetés

A francia cég az MWC előtti, nagyjából utolsó pillanatban mutatta be 101 Saphir nevű, strapatáblagépét. A 10,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású IPS panellel szerelt eszköz masszív, a sarkoknál megerősített, gumírozott házat kapott, ami a Nemzetközi Védettségjelölés 54-es szintjét teljesíti, tehát por ellen védett, míg a fröccsenő víznek kis mennyiségben áll ellen. A tablethez tartozó billentyűzetdokkoló szintén alkalmas kültéri, vagy mostoha körülmény közötti munkavégzésre. A fizikai billentyűzet léte védőfelszerelés használatatkor különösen hasznos lehet.


[+]

A 265,4 x 181 x 13,4 milliméteres, 600 grammos eszközön elfért egy microHDMI csatlakozó is, amivel nagyjából ki is merül a különlegességek száma, a hardver pedig kevésbé masszív, mint a burkolat. A kifejezetten tabletekbe szánt MediaTek MT8163-as lapka gyengébb verziója négy darab, maximum 1,3 GHz-re skálázott Cortex-A53-as magot tartalmaz, mindössez 1 GB rendszermemóriával támogatva az Android Nougaton alapuló rendszert. A 16 GB-os belső tárhely viszont maximum 256 GB-ig bővíthető microSd kártyával.


[+]

A Logic Instrumenttel közösen tervezett szerkezetbe került 5 megapixeles főkamera és 2 megapixeles előlapi szenzor, videózni maximum HD minőségben tudunk. Az adatkommunikáció WiFi-n keresztül történik, GSM kpes variánsról egyelőre nem tudunk, a 6000 mAh-s telepet pedig OTG képes C-Típusú USB csatlakozón keresztül tölthetjük. Hangszóróból két darabot kapunk, tehát a sztereó hangzás biztosított, fény- és közelségérzékelő szenzor viszont nem jutott, ami talán nem lett volna haszontalan egy kifejezetten kültéri használatra szánt eszközön.  Az Archos tereptabletjének áráról még nem tudunk nyilatkozni, a gyártó ezt csak az MWC-n tervezi közzétenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés