Az Archos szállíthatja a Kodak táblagépeket

Egyértelműen a mobilvilág felé bővíti portfólióját a legendás Eastman Kodak Company. Bár, ha szigorúak akarunk lenni, a közösen megalkotott Ektra ugyanannyira, vagy még jobban a licencpartner Bullitt Group terméke, mint a Kodaké, hiszen a CAT telefonokat is előállító csoport felel a gyártásért és a mobilt érintő részletekért, míg fotós óriás a kamerás részre gyúrt rá, elsőre sajnos eléggé középszerű eredményekkel. Nincs ezzel semmi gond, hiszen másodjára sok hibát javítani lehet, most pedig kiderült, hogy nem csak a (kamera)mobilok között bukkanhat fel a Kodak név, hamarosan ilyen táblagépek is érkeznek. Az Eastman Kodak és a francia Archos közös sajtóanyagban jelentette be, hogy az utóbbi licenceli a patinás nevet az európai táblagépes piacon.


Az Ektra után jöhetnek a Kodak logós táblagépek [+]

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Kodak licencpartnerei lehetünk és közösen fejlesztjük a márkát a tabletek világában. Őszintén várjuk, hogy ezeket az eszközöket mielőbb az emberek kezeibe adhassuk” – mondta Loic Poirier, az Archos egyik vezére. Az ugyan a közleményből nem derült ki, hogy a jövő héten kezdődő MWC-n már ott lesznek-e az itt előrevetített termékek, az viszont igen, hogy nyár magasságában kerülnek majd piacra 3G támogatással, több Kodak alkalmazás előre telepítve lesz rajtuk és a hátlapon 8 megapixeles kamera fog pihenni. Ha tippelnünk kellene, a fentinél kevésbé tekintélyes lencserendszerrel.

Azóta történt

  • Strapatabletet mutatott be az Archos

    Már, ha egyáltalán van ilyen szó, az viszont biztos, hogy az Archos új táblagépe különösen ellenálló kialakítással rendelkezik.

  • Bemutatkoztak a Kodak tabletek

    Az Archos gyártja a híres márkanévvel piacra kerülő gépeket, 7 és 10 hüvelykes változatban jön szinte ugyanaz a beltartalom.

Előzmények

  • Kodak Ektra - fotó, szín, tézis

    Egy legendás fényképezőgép nevével és egy modern fotómasina külsejével robbant be a Kodak a kameramobil piacra, ám elsőre nem sikerült a kitűzött célokat teljesíteni.

  • Archos 50 Saphir - kemény képzést kapott

    Újabb androidos strapamobil járt nálunk, túl sok különlegességet nem mutat, de csomó apróságra odafigyeltek a kivitelezésénél, és az árához képest helytálló, amit nyújt.

  • Íme az Ektra, a Kodak kameramobilja

    A legendás név egy androidos mobil formájában tér vissza, 21 illetve 12 megapixeles kamerákkal.

  • Archos 50 Power - tartalékos közlegény

    Nem hardveres teljesítményével, hanem méretes akkumulátorával hívja fel magára a figyelmet az Archos öthüvelykes középkategóriása, amely szerencsére nem nőtt túl nagyra.

Hirdetés