Strapabíróbb és funkciógazdagabb lett a Galaxy SmartTag2

A Samsung bemutatta a SmartTag nyomkövetők új generációját és a továbbfejlesztett SmartThings funkciókat.

A Samsung még nem végzett a hétre, a tegnapi FE széria után ma a SmartTag új generációja mutatkozott be, ami újragondolt formatervet és kibővített funkcionalitást hoz az elődmodellekhez képest. Az eszköz továbbra is Bluetooth LE protokollal és UWB chippel dolgozik a nagyobb precizitás érdekében, a megtalált SmartTag2-ket pedig már NFC-vel is azonosíthatjuk, amennyiben aktiváltuk az Elveszve üzemmódot. Ilyenkor a tulajdonos üzenete jelenik meg a megtalálónál, mondjuk az elérhetősége, megkönnyítve ezzel a tárgyak és/vagy kisállatok hazajuttatását.


[+]

A továbbfejlesztett iránytű és teljes képernyős térkép nézet nekünk segít előkeríteni a hiányzó tételeket, a navigációt pedig kiterjesztett valósággal is egyszerűbbé tehetjük a csatlakoztatott Galaxy készülék kameráján keresztül. A Bluetooth hatótáv már 120 méter, ezen belül pedig a SmartThings alkalmazáson keresztül képes vezérelni az okos háztartási készülékeket is. Az ismeretlen nyomkövetőkre szintén az alkalmazás figyelmeztet, készülékcserekor pedig automatikusan elvégzi a SmartTagek szinkronizálását az új eszközzel a Samsung-fiókon keresztül.

A dizájn tekintetében is történt előrelépés, az eszközök egyrészt kompaktabbak, ezzel együtt masszívabb felfüggesztési felületet kaptak a kör alakú, belső íven fémgyűrűvel megerősített kialakítással, ami így lehetővé teszi a csíptetőkkel, kulcstartókkal vagy karabinerekkel való használatot, változatosabb felhasználási formákat kínálva. Az IP67-es védelem elegendő az időjárási viszontagságok ellen, de az itatótálkák vagy nedves környezet sem jelentenek veszélyt, ha négylábú társunk viseli az eszközt. Utóbbi use case esetén új üzemmód is rendelkezésre áll (Kisállat-sétáltatási mód), ami naplózza az kedvencünkkel megtett sétákat.


[+]

A SmartTag2 üzemidőben is fejlődött, az új eszköz Normál üzemmódban 50%-kal többet, 500 napot hoz le, az új Energiatakarékos üzemmód pedig 700 napra tolja ki a használatot. Ez azokban az esetekben hasznos, ha a tárgyakat vagy kisállatokat a SmartTag2-vel huzamosabb ideig, esetleg folyamatosan szeretnénk nyomon követni, a két mód között pedig pillanatnyi igényeinknek megfelelően váltogathatunk.

A Samsung SmartTag2 október 11-től lesz elérhető globálisan, így itthon is, a hazai árat viszont egyelőre nem közölte a gyártó; dollárban kifejezve a 30-as szám lesz a nyerő, ami pillanatnyilag olyan 11 ezer forintot jelent.

Előzmények

Hirdetés