ST Microelectronics: 3D G-szenzor mobilokba

Hirdetés

Az ST Microelectronics új MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems – mikro-elektro-mechanikus rendszer) alapú 3D gravitációs szenzora a játékvezérlők új korszakát hozhatja el, mivel a gyártó állítása szerint a parányi készülék a tér bármely irányában képes követni a leggyorsabb elmozdulásokat is, melyről foknyi pontossággal képes adatokat szolgáltatni. A rendkívül precíz G-szenzor másodpercenként 400 alkalommal képes a tengelyenkénti pozíció meghatározására, ám a villámgyors manőverek felismerésére másodpercenként 1.600 kombinált pozíciómeghatározást is lehetővé tesz. Az új 3D gravitációs szenzor sorozatgyártása várhatóan csak jövő év elején kezdődik, így az első mobilok és játékvezérlők csak 2010 második felében várhatóak.

Azóta történt

Előzmények

  • Megszűnik a Zeemote?

    A Commonwealth Capital Ventures értesülései szerint hamarosan megszűnik a Bluetooth alapú játékvezérlőket forgalmazó Zeemote.

  • Xperia X10: Felismeri az ismerősöket

    A közösségi szolgáltatásokat, névjegyzéket és multimédiás tartalmakat is összefésülő első Android alapú Sony Ericsson mobil akár fotókról is képes felismeri az ismerősöket.

  • Sensaris 3D mozgásérzékelő az FCC oldalán

    A Sensaris MoveIt Bluetooth alapú mozgásérzékelője a tér minden irányában tudja követni az elmozdulás mértékét és gyorsaságát is.

  • MEMS zárszerkezet Samsung kamerákhoz

    A mikro-elektro-mechanikai zárszerkezetnek köszönhetően a jövő mobilos kamerái is jobb képeket készíthetnek.

Hirdetés