Xperia X10: Felismeri az ismerősöket

Hivatalosan is bemutatásra került a „Rachael” belső néven fejlesztett első Android alapokon nyugvó Sony Ericsson készülék, mely végül Xperia X10 néven látott napvilágot. A jövevény hardveres specifikációja többé-kevésbé korábban is ismertté vált, ám az igazi újdonságot az operációs rendszertől független UX kezelőfelület jelenti, mely Mediascape és Timescape komponense egyedülálló módon kapcsolja össze a multimédiás megoldásokat a közösségi funkciókkal és a készülék névjegyzékével. Az UX (User eXperience – felhasználói élmény) platform 2010 első felében számos különböző nyílt operációs rendszer felett teljesít majd szolgálatot, vagyis a gyártó továbbra is elkötelezett a különböző operációs rendszerek alkalmazása mellett.

Hirdetés

A Sony Ericsson Timescape segítségével minden kapcsolat összes adata egyetlen helyen érhető el, ideértve az utolsó beszélgetések adatait, üzeneteket, leveleket, Facebook vagy Twitter csevegéseket, sőt a fotókat is. A Mediascape pedig a telefonon tárolt képeket és videókat együtt képes kezelni a kedvenc PlayNow és YouTube tartalmakkal, vagyis az online és offline multimédia között teremt kapcsolatot. A Mediascape és Timescape azonban egymással is szorosan együttműködik, így az egyes fotókon található akár öt ismerős arcát is képes felismerni és azokat a megfelelő kapcsolatokhoz hozzárendelni.

Az Android Market és PlayNow online piactér elérését is kínáló jövevény 4 hüvelykes, 854x480 képpontos, 262.144 szín megjelenítésére alkalmas érintőkijelzőt, 8,1 megapixeles, arcfelismeréssel és érintésre történő fókuszálással is kecsegtető LED villanós kamerát, GPS, WLAN és sztereó Bluetooth modult, 3,5 milliméteres szabványos fülhallgató kimentet, microUSB csatlakozót, gravitációs szenzort, 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzort, 1 GB belső memóriát és az apacsomagjában 8 GB kapacitású microSDHC kártyát valamint sztereó fülhallgatót is kapott. A 119x63x13 milliméteres és 130 grammos Xperia X10 várhatóan 2010 első felében lesz csak elérhető, vagyis a piaci bevezetésre még legalább 6-8 hónapot várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés