Startra kész a MIUI 13

Nem nehéz kitalálni, melyik telefonnal debütálhat. Maradhat viszont az Android 11.

Egy dolog az ütős hardver és a jól optimalizált kamera, másik a telefonon futó szoftver, amiért ugyan androidos térben, rendszerszinten a Google felel, a gyártói köntösért viszont az egyes márkák. Halkan jegyeznénk meg, hogy kismillió telefonnal sajnos a Xiaomi kötelékébe tartozó brandek készülékein előfordul szoftveres baki, és remélhetőleg ezek számát a közelgő MIUI 13 megnyirbálja.

Egyébként a MIUI manapság sebességre optimalizált, egy rakás gesztusvezérléssel és hasznos funkcióval ellátott felület, amely stílusában egységesebb és kevésbé hasonlít egy másik rendszer elemeire a korábbiaknál. Kacper Skrzypek szerint a MIUI 13 pedig már el is készült, így az első, publikumnak szánt verzió felkerülhet a Xiaomi 12-re, illetve Kínában a stabil MIUI kiadások közé.


A két Mi 11 Lite is megkaphatja az Android 12-t idővel, a MIUI 13-at eséllyel valamivel előbb [+]

A rossz hír az, hogy a rendszer és a telefon is Android 11-en alapulhat a kiadás pillanatában, erre céloz a V13.0.0.46.RLDMIXM kódjelű, zárt béta verzió is. Idővel persze jöhet az Android 12-es frissítés, és a jó hír az, hogy a tavalyi Xiaomi / Redmi csúcskészülékek mellett számos középkategóriás és olcsóbb darab számíthat erre a frissítésre. Az új operációs rendszer azonban várhatóan nem esik be napok múlva, csak a friss köntös.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés