Másfél tucat Redmi és Xiaomi vált hamarosan MIUI 13-ra

Ez nem jelent azonban automatikus frissítést Android 12-re.

Tegnap nem csak a négy Redmi Note 11 kapott nemzetközi premiert, hanem a Kínában már élesített MIUI 13 is, és most tekintsünk el attól, hogy a sajtóközlemény operációs rendszernek nevezi, mert Android fut alatta, ami lehet éppenséggel 11-es vagy 12-es. A négy Note 11 például Android 11-re húzta a friss Xiaomi köntöst, szóval várhatóan számos készülék, ami még nem váltott 12-re, marad 11-en a Xiaomi UI cseréjekor.


[+]

A jó hír az, hogy a MIUI 13 az első negyedévben elérhető lesz a fenti, másfél tucat Redmi és Xiaomi készülékre, a gyártó felhasználói tábora pedig hatalmas: 2021 végén félmilliárd volt az aktív MIUI userek száma. A friss felület egyik fontos előrelépése liquid storage fantázianéven fut, ami egyfajta töredezettségmentesítés, hogy az Android rendszer működése és a tároló írási-olvasási sebessége 3 év után is 95%-os legyen – magyarul a belakott telefon ne lassuljon be érezhetően.


[+]

A memóriakezelésre is találtak marketingnevet atomized memory titulussal, a lényeg pedig az aktuálisan fontos feladatokra történő erőforrásfókusz, és ha már itt tartunk, focused algorithm néven a MIUI felület reszponzivitásán is reszelnek az CPU megfelelőbb allokálásával, hogy egy csomó, csúnya idegen szóval éljünk. Smart balance néven pedig a teljesítményen balanszíroznak a jobb üzemidő érdekében, ami akár 10%-kal is előreléphet.


[+]

Van pár szoftveres újítás is: az App Vaulton belül elérhető lesz 13 többméretű widget, az oldalsávon elhelyezett menüsor gyors hozzáférést jelent kedvenc alkalmazásainkhoz és funkcióinkhoz, plusz nyilván vizuális oldalról is lesznek finomítások. A hajszálpontos kiadási ütemterv régiónként még nem hivatalos, jó látni viszont, hogy bár Android főverziótól független a dolog, a Xiaomi továbbra is komoly hangsúly fektet saját felhasználói felültére.

Előzmények

Hirdetés