Hirdetés
- Drága és vékony lesz az iFold
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Rettenetesen meggyötörték az iPhone 16e-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerencsére megmarad a Deep Purple a 14 Pro privilégiumának
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Darth_Revan #17 üzenetére
én is ezt gondoltam amíg androidos voltam, de a faceid tleg király, és a notch megszokható, akkor egyáltalán nem zavaró már
-
NemMo
őstag
válasz
weberzolee #51 üzenetére
Lehet nekem szerencsém volt, de én a váltásnál szinkronizáltam a névjegyeimet a google-ből és semmi gond nem volt
-
weberzolee
aktív tag
Az a durva hogy ez tényleg így van. Főnököm akart váltani iPhone-ra. Egészen addig jó volt ameddig nem szinkronizálta be a google névjegyeit. Onnantól az sms vagy elment vagy nem. És ezt 10/10 reprodukáltuk. Teló reset, sms próba, minden frankó. Google szinkron és már szar is. Szóval igen, az android migrálás okozhat problémát. Én ezért csináltam meg a névjegyeim iCloud-ba és nem szinkronizálok a google fiókból semmit. Gmail a gmail appból megy, naptár meg a google calendarból. Nincs is semmi problémám, nem fagy és nem indul újra.
-
DDA40X
aktív tag
A némítókapcsolónak most akkor kalap-kabát? Vagy csak lemaradt a renderről?Jó...hát már vak is vagyok meg hülye is. Tényleg le van írva.
-
Usgyi
aktív tag
Nagyon tetszik ez a szín...
-
Shyciii
veterán
válasz
tomboy0013 #46 üzenetére
Hűha. Látom felesleges neked bármit is írni, mert kb 0 fogalmad van a közgazdaságról, piacgazdaságról. Nem véletlenül mondta a tanárom, hogy az ilyet el kell engedni.
-
tomboy0013
veterán
És ki árazta be az európai piacra? A Google?
Ha a gazdasági helyzet a mérvadó akkor miért nem változtattak árat amikor szinte egyből azonos lett az euró dollár árfolyam a teló megjelenése után, majd be is esett a dollár az euró alá. Egyszerű áremelés volt az európai piacnak. Meglátjuk folytatja-e ezt a trendet idén is az Apple ha bőven az euró alatt lesz a dollár. Ha igen, akkor nyilvánvaló a helyzet.
Ez kb annyira a gazdasági helyzetről szól mint a töltő kivétele a dobozból a környezettudatosságra hivatkozva. -
Felesbandi
senior tag
Nemely kepen ugy nez ki, mintha a kijelzo szelenel "2,5D" uveg lenne. Oldalrol viszont laposnak tunik. Remelem marad a teljesen sik uveg a kijelzonel. A hatuljat viszont nyugodtan le lehet kerekiteni.
-
vdavid4
tag
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
100 eurot dobtak rá németországban a iphone 14 árára megjelenéskor, de most már ugyanannyiért meglehet venni mint a 13at megjelenéskor, szóval itt mérsékelték az árakat, a pro modellek is 100 euro emelést kaptak és már azt is sok helyen megtudod venni olcsóbban, hivatalos helyeken is. Az, hogy szinte már követhetetlenül változik a forint árfolyama sajnos nem az apple hibája.
-
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
“Kinek mit intézett a kormánya” ¯\_(ツ)_/¯
-
Shyciii
veterán
válasz
tomboy0013 #41 üzenetére
Mondjuk mi nem vagyunk kisegítve az amcsi árakkal itt Európában. A 14-es szériára tavaly rádobtak 200 euro-t, a forint romlás erre jött rá nem a 800 dolláros Amerikai árra. Szóval de, volt áremelés, nem is kicsi.
Végfelhasználói szempontból. Még speciálisabban a magyar végfelhasználói szempontból. Csak a probléma az érveléseddel az, hogy nem ezt a szempontot kell nézni, mikor az Amerikai(!) Apple beárazza az új készülékét mikor az új és régi árakról beszélünk, vagyis atiska007 jól írta. Józan paraszti ésszel is be lehet látni, hogy az Apple-nek vajmi kevés köze van a magyarországi gazdasági helyzethet, vagy épp az euró árfolyamhoz, vagy akár az EU piaci viselkedéséhez. -
tomboy0013
veterán
válasz
atiska007 #31 üzenetére
Mondjuk mi nem vagyunk kisegítve az amcsi árakkal itt Európában. A 14-es szériára tavaly rádobtak 200 euro-t, a forint romlás erre jött rá nem a 800 dolláros Amerikai árra. Szóval de, volt áremelés, nem is kicsi. Amit ugye arra fogtak hogy mennyire erős lett a dollár az euróval szemben. És persze miután pár hétre rá megfordult a dolog, a telefonok ára azt valamiért már nem követte le.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nyilván egyszerűsödik a képlet, de oda akartam kilyukadni, hogy ez egy nagyon gyenge indok lenne, ha erre hivatkoznának a vízállóság okán. Ne felejtsük, hogy azért ott van / lesz egy type-C csati is. Az azért csak komolyabb kihívás, mint egy gomb (ha már a vízállóságot szóba hoztuk). Persze mérget vennék rá, hogy már ez utóbbinak is meg vannak számlálva a napjai. Utána pedig felkészül a hangszóró
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a vízállóság miatt egyszerűbb lesz ... " - ez még akár igaz is lehetne, ha nem láttunk volna már eddig is millió esetet, amikor a vízállóság hagyományos gombokkal is tökéletesen (!) megoldható.
#32 joey04
"Én ezért nem vagyok híve ennek a nagy szabadságnak." - na, te aztán ízig-vérig almás lettél.Követve ezt a logikát, én Tim Cook helyében a store-t is "lecsavarnám", mert a sok 3rd party app csak bezavar az egységsugarú iPhone user-nek. Házon belül le kellene fejleszteniük egy Insta, Face és mondjuk TikTok app-ot, és kész. Más mi kellhet?
-
doooo
veterán
Kétségtelenül jól néz ki. A szín.
-
joey04
titán
Amúgy ennek van alapja szerintem, korábban beszéltünk erről egy topikban. Az ős iphone-os nem nagyon használja ki azokat az évek alatt bepakolt változtatási lehetőségeket amiket a droidról váltók igen, és ezek lehet bekavarnak rendszerszinten. Én ezért nem vagyok híve ennek a nagy szabadságnak. Ha mindent testre lehet szabni, egyénileg állítgatni, akkor drasztikusan megemelkedik az esélye, hogy összefossa magát a rendszer. A korlátolt(abb) lehetőségek miatt tartom stabilabb rendszernek az ios-t, nem azért mert az almánál ügyesebb emberek dolgoznának. Ebből következik az is, hogy aki elkezdi állítgatni a dolgokat, nem úgy használja ahogy az apple megálmodta, az sokkal több buggal fog találkozni. Erre az lett volna a megoldás, ha nem mennek el a nyitás irányába, de Cook sajnos nagyon be akarja szippantani a droid usereket. Azok meg aztán fanyalognak, hogy lehet állítani, de nem úgy, meg hogy nem is stabilabb az ios. Szóval ez egy nem jó irány.
-
atiska007
senior tag
Hihetetlen, hogy egyeseknek kb 2-3 havonta le kell írni:
Milyen árnövekedésről beszélsz?
iPhone 12/Mini/Pro/Pro Max (2020)
iPhone 12 original starting MSRP: $799
iPhone 12 Mini original starting MSRP: $699
iPhone 12 Pro original starting MSRP: $999
iPhone 12 Pro Max original starting MSRP: $1099iPhone 13/Mini/Pro/Pro Max (2021)
iPhone 13 original starting MSRP: $799
iPhone 13 Mini original starting MSRP: $699
iPhone 13 Pro original starting MSRP: $999
iPhone 13 Pro Max original starting MSRP: $1099iPhone 14/Plus/Pro/Pro Max (2022)
iPhone 14 original starting MSRP: $799
iPhone 14 Plus original starting MSRP: $899
iPhone 14 Pro original starting MSRP: $999
iPhone 14 Pro Max original starting MSRP: $1099Az hogy Mo.-n a szar forint miatt folyamatosan emelkedett az ára, szerintem nem az Apple tehet.
-
Wesiz
tag
" látványos változás lehet az is, hogy a hátlapi kameratrió közel kétszer annyira emelkedik majd ki a hátlap síkjából, mint a 14 Pro kamerái."
pedig (szerintem) már azok is nagyon csúnyán kiemelkedtek, kíváncsi vagyok ez hogy fog kinézni -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #8 üzenetére
Azért a korábbi kijelentés, hogy azért tűnik el a jack csatlakozó, mert nincs hely számára, annak fényében, hogy az új gombok miatt rezgőmotorokat és külön chip-et kell beépíteni ... nos, min. szánalmas.
Egyébként kíváncsi leszek, hogy hogyan oldják meg. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet megnyomni egy olyan gombot, ami egy millimétert sem mozdul el, de nagy valószínűséggel nem jó érzés.All-in-all: megint sikerült egy nemlétező problémára "megoldást" találni.
#17 Darth_Revan
"Azért kicsit gáz, hogy ebben az árkategóriában ... "
Szerintem nem csak itt, mindenhol. Miközben meg lehetne ezt esztétikusan is oldani (pl. Meizu, Sony). Ez megint egy olyan dolog, amit a gyártók erőltettek ránk, valaki meg már úgy megszokta, hogy hiányozna neki ... -
bali
tag
Látom magam előtt, hogy jövő héten a Xiaomi-nál már lesz is ilyen színű elérhető telefon..
-
Shyciii
veterán
válasz
Darth_Revan #23 üzenetére
Darth_Revan
Milyen szép eredményekre gondolsz? Az éppen aktuális technológia amit használnak, az a képernyő alá helyezés. Az konkrét egy fos eredmény jelenleg. Másodszor ezek az általad kis gyártónak nevezettek alkalmazzák a technológiát, és nem kifejlesztették, ergo azaz eredmény se az övéké. A Oneplus kiugró kamerája, az Asus kiforduló kamerája meghalt. Sok helyet foglalnak, így az akksit nem tudták növelni, tehát az is halott lett.
ddaydome
Így van. De ezen nem is lehet vitatkozni. Illetve én még tudnék azért felsorolni 1-2-őt, de nem többet. Ennek ellenére most mégis iOS-t használok, mert kihívásnak tekintem a használatát, és egyelőre nem szenvedek vele, még ha hiányzik is pár munkámból kifolyólag hasznos funkció.
xsjado93
Hibátlanok a tököm. Amióta iphone-t használok, azóta elég sok fórumot nézek (90%-ban külföldi-t), hogy felzárkozzak, és bizony olyan szinten mennek az anyázások, hogy képtelenek bizonyos egyszerű dolgokat megoldani, hogy sorra jönnek a bugos szoftverek, amik még az iphone 4-es korszakban sosem voltak, hogy csak pislogok. Itt is mennek a widget hibák az "ős" iphonsoknak is. Amúgy az apple saját feedback oldalán is vannak olyan funkció kérések, amiket már nem szalonképesen írtak le, olyan idegesek
-
Shyciii
veterán
Ha én ezt szerettem volna leírni, akkor úgy írtam volna le, mint te
Amúgy jelenleg a faceID-hez szükséges technikát nem tudják kisebbre sűríteni. De nem csak az Apple, az androidos telókat gyártók se, nem véletlen, hogy ott csak a 2D-s megoldás van, ami még Samsungon se ér sokat (ezelőtt egy S22-esem volt). -
Shyciii
veterán
válasz
Az ugye megvan, hogy androidos árketegóriában szintén van kameralyuk? Sőt a telefonok 99%-nak van kameralyuk elől?
Az utolsó teljesen kameralyukmentes telóm a a Oneplus 7T Pro volt. Azóta se követték a példáját. -
hegedus001
aktív tag
válasz
Miért gáz? A Face ID az egyik leghasznosabb/kényelmesebb funkciója az iPhoneoknak.
-
Darth_Revan
veterán
Azért kicsit gáz, hogy ebben az árkategóriában 2023-ban még mindig van a kijelzőn notch/kameralyuk ...
-
ddaydome
senior tag
válasz
janeszgol #10 üzenetére
Hàt igen. Ezt nem szoktàk elmondani az iphone felhasználók 😂! Nekem fél év alatt vagy 2x-r is újraindult magàtól az i13 mini. A betonstabil ios......Ja meg úgy eldobta a kocsi Bluetooth részét hívàs közben, hogy csak újraindítàs utàn ment újra. Fiat tipo 3 éves kocsiban.
-
You nailed it
-
Fritz Teufel
addikt
Én követtem el az a bizonyos leírást. Fimware szinten oldják meg a dolgot, így a gombok akkor is működni fognak, ha felette az operációs rendszer lefelagy. Egyébként a firmwart egy különálló ultra alacsony fogyasztású chip fogja hordozni.
Az a piros vagy milyen… olyan körmös szín. Menni fog a nail-ekhez -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
gerbaudcorp #6 üzenetére
Pont 1 hete jártam úgy, hogy kifagyott a 12 Mini. Kicsit szégyellem is, már majdnem visszavittem a Telekomhoz*, mikor megnéztem, hogy nincs-e valamiféle újraindítás. Megoldotta hála égnek. Viszont akkor haptikus gombokkal is menni fog.
Ennek ellenére hiányozni fog a billenőkapcsoló, meg a fizikai gomb, legalábbis az első időkben
*annak idején egy 10 éve nem volt olyan telefonom, amin gyári ROM lett volna, hetente váltogattam, a szoftvereket, meg a telefonokat is
-
gerbaudcorp
csendes tag
Valaki egy másik hírnél már leírta (de sajna nem tudom linkelni), hogy ezek firmware szinten vannak megoldva (kb. mint a BIOS a gépeknél), így ha az IOS le is talál fagyni, a gombokat a firmware akkor is ugyanúgy kezeli.
Mikor még nem volt iMac-em, azon gondolkodtam vásárlás előtt, hogy ha indításkor akarok egy restore módot indítani, vagy USB-ről bootolni, honnan szerzek USB-s billentyűzetet, mert a Bluetooth billentyűzet nyilván nem csatlakozik, míg az OSX be nem tölt. De. Csatlakozik, gond nélkül megy minden, bill és egér is.
Azóta arra gondolok ilyen esetben, hogy akik az apple-nél dolgoznak is gondolnak erre és megoldják.
-
CapriBoy
tag
Szép szín, várom!
-
Ed3r_X_
nagyúr
Kár a haptikus gombokért.
(lesz új módja akkor a kényszerített újraindításnak?)
-
Kifejezetten tetszene ez a szín.
Kinder
Szerintem nem a 15 szeriával fog ez megtörténni. -
Kinder
senior tag
Azért a töltési sebességekre kiváncsi leszek, kilép e a 100w közelébe.
-
Ricardo
titán
Ez a szín tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nagyon részletes rendereket közölt a 9to5Mac, a fehér, fekete és arany mellett állítólag sötét árnyalatú piros lesz idén a negyedik szín a Pro iPhone-ok közt.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tippmix
- Drága és vékony lesz az iFold
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest