Snapdragon 660-at kaphat a Mi 6c

Hirdetés

Február végén, a Xiaomi Surge S1 lapkával egyszerre mutatkozott be a Xiaomi Mi 5c, nemzetközi változatáról még konkrét információk sincsenek, de máris az utódról lehet hallani. A legtöbb forrás szerint legalábbis a Jason fantázianevű, GFXBench-adatbázisban felbukkant készülék takarja az újdonságot, és ha hihetünk az állításoknak, Qualcomm-féle Snapdragon 660 kerül bele Adreno 512-vel, 6 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárolóval. Érdekes, de valahol érthető lépés, mindenesetre reméljük, hogy időközben a Leadcore-ral közös fejlesztések sem álltak le, és idővel friss, akár csúcsmobilba illő lapkával is jelentkezik a Xiaomi.

A GFXBench táblázatában jelent meg a Xiaomi Jason
A GFXBench táblázatában jelent meg a Xiaomi Jason [+]

Az 5,1 hüvelykes Full HD kijelző nagyjából a Mi 6 méretosztályába helyezi az olcsóbb változatot, az előlapi kamera viszont csak 4 megapixeles lehet. Szoftveres téren Android 7.1.1-re épülő Nougat rendszer várható, a bemutatás azonban vélhetően még odébb van.

Előzmények

  • Xiaomi Mi 6 - helyi kiskirály

    A Xiaomi csúcskészüléke egészen kiváló, a legújabb hardveres alapokra helyezett prémium készülék, továbbra is meglepően kedvező árazással, és némileg komplikáltabb lokalizálási lehetőségekkel.

  • Xiaomi Mi Note 2 - a keret nélküliség árnyékában

    A kínai gyártó új csúcsmobilja nagyon jó adottságokkal bír, viszont egyáltalán nem olcsó, ehhez képest pedig vannak kellemetlen hibái.

  • Xiaomi Mi Mix - szép-szép, de otthonra nem kéne

    A kínai gyártó koncepciókészüléke papíron minden tekintetben lenyűgöző, a gyakorlatban azonban korántsem kompromisszummentes. De mutathatja az utat.

Hirdetés