Itt a Xiaomi Mi 5c és a Surge S1 SoC

A dupla leleplezés fontos fejezet a Xiaomi életében: a kínai gyártó új telefonjában debütált a nyolcmagos Surge S1-es, házi fejlesztésű rendszerchip.

Szokás az Xiaomit Kína Apple-jeként emlegetni, és ha az összehasonlítás sántít is, aki együtt utazott tavaly az MWC-re tartó H12-es buszon a népes országból érkezett újságíró és szakember különítménnyel, észrevehette, hogy mindenki a Mi 5 élő bejelentését követte telefonján/egyéb színes képernyős kütyüjén. Ugyan a barcelonai kiállítással egy időben most nem futott be a Mi 6, a Mi 5c viszont igen, ám nem ez a tény a legfontosabb, hanem a mutatós készülékházában megbúvó, a Leadcore-ral közösen fejlesztett Surge S1 SoC.


(forrás: MIUI) [+]

A korábban még Pinecone becenéven emlegetett rendszerchip család első tagja nyolc 64 bites Cortex-A53 magot kapott. A big.LITTLE elrendezésben négy mag 1,4, négy pedig 2,2 gigahertzen pörög. A grafikus feladatokat a Mali-T860MP4 látja el. A Surge S1 28 nanométeres HPC node-ról gördül le.


[+]

Az SoC támogatja a 4K felvételt és lejátszást, a Full HD rögzítést 120 fpssel, a HEVC kodeket, a QHD-s megjelenítőket, a 9V / 2A-es gyorstöltést és chip szintű védelemmel is fel lett szerelve. A felhozatal része a 32 bites DSP és a 14 bites dupla ISP, ami a leírás szerint 150 százalékkal megnöveli a kamera fényérzékenységét. A Surge S1 a MIUI.com ábrája szerint 65 ezer pont környékén végez AnTuTu 6-ban.

És akkor a mobil, amiben a Surge S1 debütált: a Xiaomi Mi 5c egy 5,15 hüvelykes Full HD megjelenítővel felszerelt masina, amely javarészt fém burkolatot kapott, az előlapi védőüveget nem számolva. Rendszermemóriából 3 gigabájt, tárolóból pedig 64 gigabájt jár az eMMC 5.0-s fajtából. A 144,38 x 69,68 x 7,09 milliméteres ketyere mindössze 135 grammot nyom, a telepméret 2860 milliamperórás és Type-C porton tölthető. Az ujjlenyomat-olvasó a home gombba lett beépítve.


[+]

A hátlapra 12 megapixeles kamera került 1,25 mikronos szenzorpixel mérettel, hatelemes, f/2,2 rekeszértékű lencsével és PD-autofókusszal. A ledes villanó nem maradt le. Az előlapon 8 megapixeles szenzor néz bele az ember szemébe. A kétcsatornás 802.11a/b/g/n/ac modemmel és 4.1-es Bluetoothszal szerelt 5c két nanoSIM-et fogad be, a 9V / 2A-es töltőfej a csomagolás része. A B20-as LTE sáv a kínai kiadásból viszont kimaradt, persze érkezhet nemzetközi variáns. A Xiaomi 5c-t 1500 jüanért lehet kosárba helyezni a Kínai Népköztársaságban, ami 63 ezer jó magyar forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés