Hirdetés

SE blog: Az arc kicsomagolásával indul a blog

Új blog indul a Mobilarena hasábjain, amely a Sony Ericsson készülékeivel foglalkozik. Bár a blogindító bejegyzésekben általában csak felvezetjük a témát, most kivételt teszünk, s azonnal mélyvízbe rántjuk az olvasót, ugyanis tegnap óta nálunk vendégeskedik a Sony Ericsson Xperia arc, amely a gyártó idei első csúcsmodellje. Az arc januárban mutatkozott be a CES alkalmával, a szakma figyelmét több dologgal is magára vonzotta.

Kézben tartva így fest az Arc
Kézben tartva így fest az arc

A készülék formaterve a sok hasonló, tepsiszerű okostelefoktól eltérően egy finom ívre, hajlításra épül, ritkán látni homorú hátlappal szerelt mobilt. Ehhez hihetetlen vékonyság is tartozik, így jobban előtérbe kerülhet a forma. Az arc másik érdekessége a kijelző, a 854 x 480 pixeles panelhez ugyanis a Sony Bravia Mobile Engine teszi hozzá azt a pluszt, amivel a telefon kiemelkedik ezen a területen is a tömegből. Ez a technológia fotók és videók esetén turbózza és javítja a képet, de erről a későbbiek során részletesebben is lesz szó.

Az arc lényeges funkcióit is aprólékosan bemutatjuk majd a rendszeresen jelentkező bejegyzésekben, de ilyenkor úgy illik, hogy kezdjük az egészet egy kicsomagolással, amelyet videóra is rögzítettünk. Az Arc dobozának tartalma és a pakk felépítése látható tehát a lenti mozgóképen:

Azóta történt