Hirdetés

Samsung Univerzum: Lassan összeáll a Samsung idei A-szériája

A koreai gyártó az A sorozatot a tavalyi évben egy igen koherens és minden célcsoportot kielégítő családdá formálta, idén pedig már érkeznek a frissített modellek.

A Samsung tavaly úgy döntött, hogy a korábbi J és A sorozatokat összevonja és a csúcsmodellnek tekinthető Note és S család, valamint a hajlítós Fold és Flip telefonokon túli, alapvetően nagyobb számban értékesítendő termékeit egy logikus és áttekinthető számozással látja el. Így alakult ki az A10-től az A90-ig terjedő skála, ahol a termékek tudása a számsornak megfelelően emelkedett.

A friss Galaxy A11
A friss Galaxy A11 [+]

Ezt a logikát a 2020-as évben is megtartják, annál egyszerűbb megoldást pedig aligha lehetett erre találni, mint eggyel növelni a számozást. Az idei A-sorozatos telefonok most sem egyszerre érkeztek, de már piacon van a két legnépszerűbb darab, az A51 és az A71 a középkategória közepén próbál jeleskedni, ezeket már teszteltük is.


Galaxy A51 [+]

A legolcsóbb modell továbbra is az A11, ami sokat fejlődött az A10-hez képest, nagyobb a kijelző (6,2-ről 6,4 inchre hízott), kicsit gyorsabb a chipset, hátul pedig kapott három kamerát, a 13 megapixeles, elsődleges szenzor mellett 5 megapixeles ultraszéles és 2 megapixeles mélységszenzor található. És rákerült az ujjlenyomat-olvasó is. Ugyanakkor viszont az A11 egyelőre nem érkezik hazánkba, de nem kizárt, hogy néhány hónap múlva mégis felbukkan, hogy ez legyen a legolcsóbb Samsung okostelefon itthon is.

Galaxy A31 - hozzánk is érkezik
Galaxy A31 - hozzánk is érkezik [+]

Az A21 is ott fejlődött az A20-hoz képest, ahol az A11, de itt már négy kameránk van hátul (16 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles, illetve a 2 megapixeles mélységszenzor mellett egy szintén 2 megapixeles makró kamerát is bevethetünk), ám ez a modell nem fog hazánkban piacra kerülni. Az A31 viszont a nyáron megérkezik, itt már Full HD felbontású, 6,4 inches kijelzőt, nyolcmagos chipsetet és 48 megapixeles, quad-Bayer szenzoros főkamerát kapunk. Ezt 8 megapixeles ultraszéles, 2 megapixeles makró és 2 megapixeles mélységérzékelő egészíti ki. Az előlapon 20 megapixeles kamera ücsörög, de az A31 egyik legjobb tulajdonsága az 5000 mAh-s akkumulátor 15 W-os gyorstöltési opcióval.

A Galaxy A41 is érkezik
A Galaxy A41 is érkezik

Az A41 még hamarabb itt lehet, itt már Super AMOLED kijelzőt kapunk, amely 6,1 inches, ezzel a kisebb méretű A-sorozatú Samsungok közé tartozik a termék. Kapunk három kamerát (48 megapixeles főszenzor, 8 megapixeles ultraszéles és 5 megapixeles mélységérzékelő), 4 GB RAM-ot és 64 GB belső tárhelyet, kijelző mögé tett ujjlenyomat-érzékelőt, 25 megapixeles szelfimodult, az akkumulátor mérete a korábbi 3100 mAh-ról 3500 mAh-ra hízott, 15 W-os gyorstöltéssel. Van rajta 3,5 mm-es jack dugasz, microSD bővítés és Type-C csatlakozó, sokaknak ez a méret és tudás bőven elégséges lehet, valószínűleg a szolgáltatói kínálatban tarolhat majd a termék.


Galaxy A71 [+]

Az A51-et már teszteltük, A61-ről egyelőre nincs hír, az A71 pedig szintén járt már nálunk. Ezek piacon vannak, jól fogynak és nem is lehet rájuk különösebb panasz, Super AMOLED kijelzős, modern termékek, amelyek pont annyit fejlődtek az elődmodellekhez képest, amit az egy éves eltérés indokolt. Az A81-ről egyelőre nem lehet tudni semmit, az A sorozat csúcsán ülő A90 viszont talán kap utódot (A91), bár ez már az a szint, ami simán versenyképes egy S20-szal a hardvert tekintve. Egyelőre erről azt tudjuk, hogy a Snapdragon 855-ös chipsetet kapja meg (világszerte, ami azoknak fontos, akik nem kedvelik az Exynos megoldásokat), 48/12/5 megapixeles kameratrió lesz a hátán, 8 GB RAM kerül bele és 6,7 inches, Full HD felbontású AMOLED kijelző. Hogy ez mikor érkezik, azt még nem tudni, mert hivatalosan nem jelentették be.

Még nem hivatalos a Galaxy A91
Még nem hivatalos a Galaxy A91 [+]

Itthon a már piacon levő két húzómodell (A51 és A71) mellé hamarosan felzárkózik a kicsit kisebb, kicsit olcsóbb, de már AMOLED kijelzős A41 még májusban, majd ezt követheti kicsit később az A31. A család többi tagjáról még nincs egzakt információ, a Samsung itthon is folyamatosan figyeli a piacot és ennek fényében dönt majd arról, hogy érdemes-e lefelé, vagy pont felfelé bővíteni az A-modellek kínálatát.

Azóta történt

Előzmények