Galaxy blog: Pozitív mérleg, ám megcsappant nyereségek a harmadik negyedévben

A Samsung már korábban bejelentette, hogy az idei harmadik negyedévtől kezdve (amikor a problémás Galaxy Note7 először piacra került) 2017 második negyedévének végéig több milliárd dollárral megcsappan a céges nyereség, hiszen sok millió darab S Pennel szerelt phabletet legyártottak, és a darabonként több száz dollárnyi pénzbefolyás helyett zéró profit üti utánuk a markukat, miközben a gyártási, az összeszerelési, a szállítási és a reklámköltségeket le kell nyelniük, a perköltségekről és a visszahívás anyagi vonzatairól nem is beszélve.

Az S7 generáció hátlapja immáron ívelt
Az S7 és az S7 edge töltheti be a Note7 kiesése által keltett űrt [+]

A koreai vállalat ma hozta nyilvánosságra a harmadik negyedév gazdasági eredményeit céges szinten, és az árbevételen jól látszik a visszaesés: a 47,82 billió won (11,87 billió forint) 3,87-tel kevesebb, mint a tavalyi produkció ugyanekkor, míg a működési nyereség egy év alatt 2,19 billió wonnal, 5,2 billióra csökkent (1,29 billió forint). Mindezek és a Note7 folytatódó negatív hatása ellenére növekvő árbevételre számít a koreai óriás az utolsó negyedévben 2016-tal összevetve, az alkatrészek növekvő megrendelései miatt (SSD-k, tárolóegységek, kameramodulok, panelek stb.). És bár a harmadik negyedévet a mobil és IT részleg érezte meg a legjobban (96%-kal csökkenek a nyereségek a problémás phablet miatt), az egyébként is jól fogyó és elismert S7 famíliára építve az utolsó három hónap mobilos bevételei elérhetik a tavalyi szintet. Az eddigi visszajelzések szerint egyébként, nagyon sokan a Note7-et egyszerűen ezekre a mobilokra cserélik.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.