Elmés szülői felügyeletet fejleszt a Samsung

Úgy tűnik, a Samsung nem csak a különböző felhasználók igényeinek és lehetőségeinek megfelelő készülékek finoman szólva is, mondjuk tempós gyártásán és értékesítésén igyekszik, de minden eszközzel azon van, hogy a lehető legtöbb vásárlót érje el, nagyjából nullától száz éves korig. Képletesen persze, de a volumen érezhető. A jelenleg fejlesztés alatt álló Family Care alkalmazás a leg-, vagy csak simán kisebbek számára próbálja biztosítani a biztonságos és kontrollált okostelefon használatot a szülői felügyelet kiterjesztésével. Magáról az alkalmazásról, vagy annak technikai alapjairól nem túl sokat tudunk, de a koncepció igen kézenfekvőnek és hatékonynak tűnik a gyermek mindenféle tevékenységének kordában tartására.

A gyártó alkalmazása a Google Play Áruházbanban, és nyilván a Galaxy Apps-ben lesz elérhető a Samsung Galaxy eszközökre, amelyeken telepítés után lényegében mindent blokkolhatunk, megszabva így a felhasználás módját, az elérhető alkalmazásokat, tartalmakat, de még az eszköz használatának idejét is. Az időkorlát beiktatása lehetséges lesz a komplett készülék vonatkozásában, de akár egyes alkalmazások maximum futási idejét is szabályozhatjuk vele. A program tevékenységnaplózás révén statisztikákkal is segít a szülőknek kialakítani a kiegyensúlyozott és felelős mobilhasználatot.

De anyu, ne már!
De anyu, ne már! (forrás: Yourekavach) [+]

A korlátozások megszüntetését a gyerekek kérések formájában továbbíthatják szüleiknek, ami vonatkozhat adott tartalom megtekintésére, egy alkalmazás telepítésére, vagy akár egy játék futtatásának engedélyezésére, amit a szülők elbírálhatnak. A szülők pedig küldhetnek értesítéseket és emlékeztetőket a kölöknek, hogy mondjuk, ha három percen belül nem hagyja abba a telefon nyomkodását, és fog neki a házi feladatának, kíméletlenül kikapcsolják az eszközt, és maximum levélnehezéknek használhatja tovább.

Előzmények

Hirdetés