Roaming percdíjakat összehasonlító oldal indult

Hirdetés

Általában minden nyáron előjön annak a kérdése, hogy a mobilszolgáltatók roaming díjszabása miért jó, miért rossz és kié a legjobb. Most még aktuálisabb a téma, hiszen az EU mai döntése nyomán jelentősen csökkenni fognak a roaming percdíjak, a részletek ebben az ügyben itt olvashatóak.
A GSM Association általá indított oldal 75 EU szolgáltató díjszabását tartalmazza, használata pedig roppant egyszerű. Csak ki kell választani, hogy melyik országból érkezünk, melyik szolgáltatóval van szerződésünk, ez előfizetéses-e, avagy feltöltőkártyás, majd meg kell határozni, hogy hova utazunk. Ezután egy egyszerű táblázatban látjuk, hogy melyik külföldi hálózatra érdemes feljelentkezni.
A nagy európai szolgáltatók elégedettek az eredménnyel, az Orange, a Vodafone és a T-Mobile képviselője is úgy nyilatkozott, hogy örömmel tölti el a project, hogy mennyire nagyszerű, hogy a szolgáltatók össze is tudnak fogni, illetve nem felejtik el felhívni arra a figyelmet, hogy láthatóan csökkenek a roaming tarifák.
Az oldal a http://www.roaming.gsmeurope.org címen érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés