Rengeteg jó ötletet kapott a OnePlus

Hirdetés

A OnePlus kvázi szoftverfejlesztői ötletbörzéje a hónap elején indult és még két napig él, így ha valakinek nagyon hiányzik valami az Oxygen OS-ből, a korábban ismertetett feltételeknek megfelelő formában február 22-ig még előállhat az elképzeléseivel. A felhívásra eddig is számos pályamunka érkezett, például az egyszerhasználatos hitelesítő kódok (OTP) automatikus másolása az üzenet beérkezése után, vagy a géphez csatlakoztatott mobil webcameraként való használhatósága. Nem mintha ne lenne manapság majdnem minden eszközön webkamera, de a mobilok szenzorai már igen fejlettek. A Galaxy S10 és S10+ például már az előlapi rendszer esetében is fel lesz szerelve optikai képstabilizátorral és alkalmas lesz 4K felvételre.

A legtöbb funkció egyébként harmadik féltől származó alkalmazással megoldható, a felhasználók viszont nyilván natív funkciókként képzelik el ezeket. Egy magyar felhasználó ötlete igen népszerűnek tűnik a fórumokon, pedig nem kifejezetten újdonság. Egy bizonyos László (és egyébként egy itsWilsy nevű júzer is) natív képernyővideót álmodott az OxygenOS-be, ami a Huaweinél elég rég óta, az Apple-nél pedig az iOS 11 óta elérhető. A javaslathoz képernyőfelvételeket is mellékeltek, mindketten nagyon egyszerű, gyorskapcsolópanelről elérhető gombbal operálnak, amellyel ki- és bekapcsolható a funkció, hosszú nyomásra pedig a felvétel beállításai kerülnek elő.


[+]

Az időzíthető SMS üzenetek szintén praktikus megoldásnak tűnnek, az angry_muppet nevű felhasználó pedig tippre franciának és olyan valakinek, aki nem használ Samsung készüléket. Tekintve, hogy a Samsung ezt elég régen integrálta. Persze ettől még ez egy hasznos funkció, az ötletgazda a időzónákra és a francia munkatörvényekre hivatkozva főleg vezetőket jelöl meg, mint célcsoport, de nyilván bárki másnak is hasznos, aki rendre elfelejt időben üzenni. Például én.

Előzmények

Hirdetés