Rálicitál az Oppo a OnePlusra

A OnePlus eddig nem erőltette a Qi töltést, a technológia viszont felnőtt a gyártó igényeihez. Az Oppo viszont még erre is rálicitál.

A OnePlus hivatalos kommunikációja szerint eddig azért nem integrálták a vezeték nélküli töltés lehetőségét, mert a technológia nem volt kellően hatékony. Az előző generációnál viszont már felmerült mint opció, viszont elvileg nem tudták kielégítően megoldani a hőtermelés problémáját 30 watton, ami megegyezett volna a vezetékes teljesítménnyel. Tekintve, hogy az Oppo akkor mutatta be a  VOOC Qi technológiát, sejthető volt, hogy előbb-utóbb a OnePlust is felszerelik a technológiával; a nyolcas széria már minden bizonnyal 30 wattos vezetékmentes töltőállvánnyal érkezik. Mármint inkább elérhető lesz kiegészítőként, de legalább lesz.

Oppo 40W AirVOOC (OAWV01)
Oppo 40W AirVOOC (OAWV01) [+]

A BBK csoport másik nagy brandje idén szintén adós a vezetékmentes gyorstöltéssel a csúcsszériában, az Oppo Find X2 és Find X2 Pro kimaradt a dologból, a hamarosan bemutatásra kerülő, szintén 5G képes Oppo Ace2 (úgy tűnik, dobják a Reno márkanevet a megnevezésből) viszont a OnePlus 8 előtt egy nappal érkezik 40 wattos Oppo AirVOOC töltéssel. A töltőpad ránézésre aktív hűtéssel és viszonylag érdekes dizájnnal várható április 13-án.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés