Bemutatkozott az Oppo Reno4-család

Jó megjelenésű mobilok érkeznek OLED kijelzővel, Snapdragon 765G rendszerchippel, 65W-os, villámgyors töltéssel, méretes akksival.

Tavaly áprilisban láttunk először Reno-széria alá tartozó Oppót, de gyorsan követik egymást a generációk, a második széria 2019 augusztusi, és még a tavalyi, 5G-s Reno 3 is az előző évhez tartozik. A most bemutatkozott Reno4-család legfőbb ismérve a messziről megismerhető, kimondottan szép kidolgozású hátlap lett, egyébként sima Reno4-et és Reno 4 Prót különböztetünk meg.

A kisebb előlapi kivágással szerelt modell a Reno4 ProA kisebb előlapi kivágással szerelt modell a Reno4 Pro A kisebb előlapi kivágással szerelt modell a Reno4 Pro [+]

Mindkét modell OLED kijelzős és Snapdragon 765G rendszerchipet kapott, ám a Pro kamera-oldalon potensebb lesz: 48 megapixeles, optikai stabilizálással ellátott főkamerája és dedikált telefotó-lencséje van. A Pro modell továbbá HDR10+-támogatást és 90 Hz-es képfrissítést kapott szimpla kameralyukkal, ami mögött egy 32 megapixeles érzékelő leledzik. A sima modell az, ami kameralyuk helyett inkább kamerakapszulával bír, az ugyanis egy 2 megapixeles mélységérzékelőt is kapott. A sima változat kijelzője 6,43 hüvelykes, míg a Próé 6,55-ös, de felbontásra megegyeznek, 1080 x 2400 pixelesek, és mindkettőt Gorilla Glass 6 védi.


[+]

Visszatérve a hátlapra: 48 megapixeles (quad-Bayer), f/1,7-es mindkét főkamera, viszont az optika nyilván nem ugyanaz, hiszen fizikai képstabilizálással csak a drágábbik, Pro modell bír. Mindkét készüléken van ultraszéles modul, ám a sima változat 8 megapixeles, f/2,2-es vonalon mozog 119 fokos látószöggel, míg a Pro dedikált videós kamerának hívja a maga ultraszélesét, ami egyébként ugyanúgy 120 fokos látószöggel bír és f/2,2-es az apertúrája, viszont 12 megapixeles és autofókuszos. A sima változat az említett két kamerán kívül csak egy 2 megapixeles mélységszenzort mutat fel, a Pro viszont a segédszenzor helyett egy 13 megapixeles, f/2,4-es telefotó rendszert kapott PD-autofókusszal, ami 2-szeres natív nagyítással, továbbá 5x-ös hibrid és 20-szoros digitális zoomot tesz lehetővé a főkamerához képest.

Reno4 színek
Reno4 színek [+]

Az Android 10-es mobilok 5G-képesek, rendszerfelület terén a ColorOS 7.2-t kapták meg. A beépített akkumulátorok 4000 mAh-sak, van rendkívül gyors, 65W-os vezetékes töltési lehetőség (SuperVOOC 2.0). A sima Reno4 fekete, kék és lila színekben debütál, míg a Pro fekete, fehér, zöld, kék és piros színekben kerül piacra, utóbbi kettőt jeges üveg-designként említi a fantázianév.

Reno4 Pro színválaszték
Reno4 Pro színválaszték [+]

A Reno4 3000 jüanos, azaz 129 ezer forintnak megfelelő áron indul Kínában, ezért cserébe 8/128 GB-os memóriapárost kínál. Memóriakártya-lehetőség nincs, de lehet venni 8/256 GB-os változatot, körülbelül 13 ezer forintos tárhelyfelárral. A Pro változat 8/128 GB-os alapára 164 ezer forintnak megfelelő jüan, ám itt a méretesebb tároló mellé több RAM is jár, 12/256 GB-os az a csúcsváltozat, amit 185 ezer forintért kínál az Oppo.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés