Összességében jól szerelhető a OnePlus 6, kivéve a kijelzőt

Zack Nelson már kiderítette, hogy a OnePlus 6 az üveg borítás ellenére sem sérülékenyebb, mint az elődmodellek, nyilván mindaddig, amíg le nem ejtjük. Ezt viszont ritka kivételes esetekben vizsgálja, a OnePlus 6 viszont nem ilyen. Az iFixit kissé más szemszögből közelít a témához, de ők sem a rendeltetésszerű felhasználás mintapéldái. A készülék szerelhetőségével viszont pont nem árt képben lenni.

A kábel elég hosszú ahhoz, hogy a hátlap teljes egészében biztonságosan eltávolítható legyen.
A kábel elég hosszú ahhoz, hogy a hátlap teljes egészében biztonságosan eltávolítható legyen. [+]

Annyi biztos, hogy a kijelző a készülék gyenge pontja, legalábbis ha szét akarjuk szedni. A gyártósoron biztosra mentek és tetemes mennyiségű ragasztóval rögzítették a szenzorszigettel felszerelt AMOLED panelt, ami csak annyiban probléma, hogy nehéz biztonságosan eltávolítani, mondjuk egy esetleges repedés esetén. A hátlap viszont, köszönhetően a hosszabb kábelnek, ami az ujjlenyomat-olvasót köti össze az alaplappal, kényelmesen távolítható el, illetve az akkumulátorral sem kell nagyon vesződni, ha cserére kerül a sor.

Az üvegburkolat komolyan össze lett ragasztva, de belül már kényelmesebben lehet mozogni.
Az üvegburkolat komolyan össze lett ragasztva, de belül már kényelmesebben lehet mozogni. [+]

A OnePlus 6 ugyan hivatalosan nem rendelkezik IP besorolással, a gyártó szerint minden további nélkül kibír egy véletlenszerű rövid csobbanást, az eső pedig semmi esetre sem tehet kárt benne. Ezt az alaplapot szigetelő gumitömítések is megerősítik. Ezzel együtt a OnePlus 6 szerelhetősége, főleg a kijelző miatt csak az ötös szintet éri el egy tízes skálán, ami valamivel kevesebb, mint a OnePlus 5 és 5T hetes értékelése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés