Miért nem rendelkezik IP besorolással a OnePlus 6?

A OnePlus 6 a gyártó meghatározása szerint korlátozottan vízálló, ami azt jelenti, nem szükséges pánikban biztonságba helyezni az eszközt, ha leszakad az ég, illetve nem kell mindjárt sokkot kapni, ha véletlenül lefröcsköljük, ami tulajdonképpen elegendő is az életszerű és kényelmes felhasználáshoz. A szigetelést viszont így is meg kellett oldani, kérdés, hogy, ha már, akkor miért nem kapott IP védettséget az készülék.

Azon túlmenően, hogy jól mutat a specifikációban, megnyugtatóan hat az idegekre és a gyártók úgyis annyiban és úgy korlátozzák a nemzetközi sztenderd hatókörét, ahogy és amennyiben szeretnék, a OnePlus mégsem élt ezzel a lehetőséggel. Pedig a SIM tálcát szigetelő, Zack szerint kissé szerény mennyiségű gumitömítéstől eltekintve a OnePlus 6 technikailag látszólag teljesíti a vízállóság igazolásához szükséges kritériumokat. A mikrofonok és hangszórók hálóval szigeteltek, minden szükséges helyen megtalálhatók a gumitömítések, ennek ellenére viszont tényleg nem javasoljuk a készülék határainak feszegetését, ha ragaszkodunk a garanciához, ami kizárólag a gyártó által meghatározott felhasználási körülmények teljesülése esetén érvényes.

Azóta történt

  • OnePlus 6 - gyorsjárat a szenzorszigetekre

    A piac legfürgébb telefonja sem úszta meg bevágás nélkül, de leperegnek róla a cseppek és a kritikák, ugyanis nagyon kevés hibája van, kamerában pedig végre előrelépett.

Előzmények

Hirdetés