Ősszel érkezik a Lenovo–Motorola mobil?

Hirdetés

A Google január végén jelentette be a Motorola Mobility eladását, mely az eredeti vételár kevesebb mint negyedéért, mindössze 3 milliárd dollárért kerülhetett a Lenovo kezébe. A számok alapján veszteségesnek tűnő üzlet valójában egyáltalán nem nevezhető annak, hiszen a Motorola távközlési szabadalmai továbbra is a Google kezében maradtak, mely valószínűleg már a 2011-es akvizíció mozgatórugóját is jelentette. A versenyfelügyeleti szervek egyelőre még ugyan nem adták áldásukat az ügyletre, de a várakozások szerint erre viszonylag rövid időn belül sor kerülhet, hiszen a Google csupán az Android platform körbebástyázására igyekszik felhasználni a patinás gyártó szabadalmait.

A China Mobile Alliance hivatalos Weibo közösségi oldalán olvasható bejegyzés szerint a két vállalat első közös fejlesztésű telefonjának érkezése valamikor idén ősszel várható, melyet azonban nem árt némi fenntartásokkal kezelni. Egy teljesen új készülék megtervezése, a szükséges komponensek beszerzése, burkolatok sorozatgyártásának előkészítése, a prototípusok tesztelése és engedélyeztetése, majd a sorozatgyártás, szervizelés és a logisztika megszervezése meglehetősen hosszadalmas folyamat, így sokkal valószínűbb, hogy idén csupán közös logóval ellátott mobilok kerülnek bejelentésre. A Lenovo egyelőre még nem döntött a Motorola név Kínai bevezetéséről, mely kapcsán többek között a „Motorola by Lenovo” márkajelzés lehetséges használata is szóba került.

Azóta történt

  • Piacon a Lenovo S860

    Indiában már kapható a Lenovo 4000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt óriásmobilja.

  • Bemutatkozott a Moto E

    Huszonhatezer forintnak megfelelő áron startol a Motorola Mobility fröccsenő vízzel szemben is ellenálló kétkártyás alapdroidja.

  • Moto X+1 – Full HD kijelzővel

    A Motorola Mobility termékfelelőse egy képernyőfotó megosztásával leplezte le a bejelentés előtt álló készülékének kijelzőfelbontását.

  • Lenovo K920 – QHD kijelzővel

    A Mobile Asia Expo szakkiállításon debütált a Lenovo Snapdragon 801 processzorral és finom rajzolatú hathüvelykes kijelzővel felvértezett csúcsmobilja.

Előzmények

Hirdetés