MWC 2014: Kezünkben a Lenovo S850

Néhány hete robbant a bomba: Lenovo megvásárolná a Motorola mobilos részlegét, ezzel pedig tovább növelnék részesedésüket az okostelefonok piacán. Éppen ezért ellátogattunk a kínaiakhoz, a standot fürkészve pedig megláttuk a frissen bemutatott S850-et, mely minőségi külsejével hívta fel magára a figyelmet, hiszen mind az előlap, mind pedig a hátlap üvegből készült, kicsit egyébként hasonlít a Sony Xperia Z-re. A 140 x 71 x 8 milliméteres dimenziókkal és 140 gramm tömeggel rendelkező készülék egy 5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású IPS-LCD kijelzőt kapott, ahogy néztük, tökéletes a betekintési szöge és a fényereje is bőven megfelelő.


[+]

A Lenovo újdonságának lelke egy 28 nanométeres csíkszélességű MediaTeK MT6582 lapkakészlet, melyben egyébként egy ARMv7 architektúrájú, 1,3 GHz-re skálázott négymagos processzor duruzsol, a grafikus gyorsító szerepkörét a Mali-400MP2 tölti be, RAM-ból pedig 1 GB került a készülékbe. A belső tárhely mérete 16 GB, microSD kártya foglalat azonban nem található a telefonban, így kénytelenek leszünk ezzel az adatmennyiséggel beérni. A 21,1 Mbps letöltési sebességgel kecsegtető SoC mellett WiFi, Bluetooth és A-GPS került a burkolat alá, az NFC chip viszont kimaradt, így a gyors párosítástól, vagy a mobillal történő fizetés lehetőségétől is elesünk.


[+]

Az S850 a kamera miatt is vonzó ajánlat lehet, ugyanis a készülékbe egy 13 megapixeles, autofókuszos, ledes villanóval felvértezett hátlapi optikát szereltek, mellyel 1080p felbontásban tudunk videót rögzíteni. Az előlapi kamera 5 megapixeles, ami bőven elég egy-két önmagunkról készült fotó készítésére, vagy videochatelésre. A külföldön nettó 260 dolláros áron debütáló, fehér és rózsaszín változatban piacra kerülő Lenovo S850 egy és két SIM-es változatban is megvásárolható lesz, pontos megjelenési dátumot és elérhetőséget egyelőre nem közölt a gyártó.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés