2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Összefog a Nokia és a Sony Pictures

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GSM Arena

A finnek VR-kamerarendszerére fáj a Sony Pictures foga, a mostani megegyezés pedig számos virtuális valóság tartalmat hozhat PS-re és az Xperia mobilokra.

Hirdetés

A Sonynak szerteágazó üzletágai vannak a szórakoztatóelektronikát, a kamerákat, a mobilokat és a filmstúdiót beleértve, és igyekszik ezeket készülékeiben kölcsönösen elérhetővé tenni, vagy legalábbis promótálni. A virtuális valóság az új őrület, és a Nokia már tavaly bejelentette a profiknak vagy igen vastag pénztárcájú amatőr filmeseknek szánt virtuális valóság kamerarendszerét is kiegészítőjét, az Ozót, ami egy kövér áresés után is 13 millió forinton indul.

A Nokia Ozo kamerarendszer lelke
A Nokia Ozo kamerarendszer lelke [+]

A két patinás cég most összefogott, hogy az Ozo nyújtotta előnyök a Sony készülékeken is megjelenjenek. Az Ozo Live kapcsolódó szoftver például lehetővé teszi a 360 VR-ban történő élő közvetítést (nyilván a japánok valamelyik Sony Pictures film eseménye kapcsán használnák ezt ki), az Ozo Player SDK pedig be fog épülni a Sony mobilokon elérhető Privilege Plus appba, úgyhogy ott is elérhetők lesznek a VR-tartalmak. Persze aligha fognak valamely akció keretében az Xperia XZ vagy a PS4 Pro mellé egy Nokia Ozót ajándékozni, mindenesetre jó tudni, hogy tovább bővül a Sony Pictures Home Entertainment amúgy sem szűkös tartalomkínálata.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.