2018. május 27., vasárnap

Gyorskeresés

Szponzorunk

Az MWC-n debütálhatnak az új Nokia telefonok

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: NDTV

Prezentációképek bizonyítják, hogy jövőre visszatér a finn telekommunikációs óriás a mobiltelefonok piacára.

Hirdetés

Bár a Nokia márkás okostelefonok mára kikoptak a boltok kínálatából, koránt sem igaz, hogy a patinás vállalat téli álmot aludna: a mobilrészleg eladása és a különféle szabadalmi licencszerződések után is pörgött a hálózatkiépítési üzlet, piacra került a Foxconnal megalkotott N1 táblagép, megjelent az Ozo profi VR-kamerarendszer és felvásárolták az kütyüipar egyik ismert szereplőjét, a Whithingset. Épp csak a Nokia mobilok maradtak el (most a butatelefonokat ne vegyük ide, azokat a Microsoft gyártja, de már nem sokáig), okostelefont a redmondiakkal kötött szerződés értelmében amúgy sem dobhattak volna piacra a finnek egy ideig.


[+]

Ennek azonban lassan vége: a kiszivárgott céges tervek megnevezik a Nokia okostelefonok visszatérését, méghozzá jövő évi debütálással. A prezentációképek ugyan nem említik, ám jó eséllyel Androiddal futnak majd be ezek az eszközök, erre mutat több korábbi szivárgás és persze az N1 táblagép is. Az új felállásban valamely licencpartnerrel készülhetnek ezek a mobilok, ennek az ügyleteit és a marketing vonalat a HMD Global néven megalapított cég végzi. Ez utóbbi pedig kint lesz a 2017. február 27-e és március 2-a között megrendezésre kerülő Mobile World Congress kiállításon (akárcsak népes csapatunk), és a tippek szerint itt lehet majd megtekinteni az új ketyeréket.

Az MWC honlapjáról kiderül: a HMD is ott lesz Barcelonában
Az MWC honlapjáról kiderül: a HMD is ott lesz Barcelonában (forrás: PhoneArena) [+]

Az is hivatalos, hogy Rajeev Suri Nokia vezérigazgató is kint lesz Barcelonában, és beszédet tart az egyik hivatalos nyitóeseményen. A fenti tervek egyébként kiemelik a digitális egészséghez kapcsolódó megoldások bővítését és a VR-vonal erősítését. A Nokia egyébként épp a minap kötött keretszerződést a Sony Picturesszel az Ozo és a VR-tartalomgyártás kapcsán, úgyhogy nem egy vonalon találkozhatunk majd a Nokia termékekkel, legyen szó saját gyártmányról vagy licencelt logóról.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.