Elférne az Oktogon az Oppo Find X7 Pro hátlapján

Hatalmas nyolcszögletű kamerapúppal készül az Oppo következő csúcstelefonja.

Nem állt le a furcsa formák bevetésével a kamerák elrendezését illetően az Oppo a nemrég bemutatott Reno 11 és Reno 11 Pro okostelefonokkal, legalábbis erre utal egy kínai lesifotó, melyen minden valószínűség szerint a jövő év első negyedében bemutatkozó Oppo Find X7 Pro csúcskészülék látható. A kép minősége gyenge és a kameraszeaten kívül sok mást nem is mutat meg. A telefon tetején látni a második médiahangszórót ugyan, illetve két fekete pöttyöt, melyek közül az egyik szinte biztosan mikrofon, a másik pedig potenciálisan infravörös port.

Ez lehet az első kép az Oppo Find X7 Pro csúcstelefonról
Ez lehet az első kép az Oppo Find X7 Pro csúcstelefonról (forrás: Weibo) [+]

A kamerasziget ugyanakkor meglehetősen jól látszik a fotón. A Digital Chat Station információi szerint a Find X7 Pro a nyolcszögbe összesen négy kamerát kap majd, ezek között két periszkópos egységgel. A főkamera a Sony 50 megapixeles LYT-900-as, 1 hüvelykes szenzorát kaphatja meg, mellette dolgozhat egy 2,7x optikai nagyításra képes, szintén 50 megapixeles kamera Sony IMX890-es szenzorral, valamint egy 6x optikai nagyításra jó teleobjektív, Sony IMX858 szenzorral és szintén 50 megapixeles felbontással. A negyedik kamera feltehetőleg szintén 50 megapixeles felbontású szenzort kap majd, erről az ultraszéles egységről egyelőre nincsenek információk.

2024-ben is folytatódik az Oppo és a Hasselblad közreműködése
2024-ben is folytatódik az Oppo és a Hasselblad közreműködése (forrás: Oppo) [+]

A 91Mobiles információi szerint az Oppo (BBK Electronics) és a Hasselblad együttműködésének köszönhetően a Find X7 Pro lesz a telefon, melyben debütál a Hasselblad közepes formátumú tükör nélküli gépekhez fejlesztett XCD lencséivel létrehozható képhatások telefonos megfelelője. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez speciális lencséket jelent a telefon kameráiban vagy csak a képfeldolgozó szoftverben elérhető extrákat, a két cég annyit jelentett be a párizsi fotós expón november elején, hogy 2024-ben újgenerációs HyperTone kamerarendszerek jönnek az Oppo telefonjaiba az együttműködés eredményeként.

Az Oppo Find X7-ről tudni, hogy MediaTek Dimensity 9300-as SoC-val lesz felszerelve, a Pro változat valószínűleg marad a Qualcomm szettnél és a Snapdragon 8 Gen 3-ra épül majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés