Hivatalos az Oppo és a Hasselblad együttműködése

A kínai telefonmárka és a legendás svéd kameragyártó együtt promózzák az Oppo Find X5 Prót.

Hála a kiszivárgott termékfotóknak, már január óta tudjuk, hogy a OnePlus után az Oppo is együttműködésre lép a Hasselbladdal, sőt azóta a Find X5 Pro csúcstelefonról teljes specifikációs lista is napvilágot látott. Az Oppo azonban mostanáig várt a hivatalos bejelentéssel, melyben a telefon érkezését és a svéd kameragyártó céggel való együttműködést hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

A cég egy fotót osztott meg a Weibón, amin a Hold felszíni talajrétegét alkotó holdi port idéző közegben körvonalazódik a Find X5 Pro készülékháza, felette a két márkanév és a stratégiai együttműködés kihirdetése. (A holdas téma azért került elő itt is a marketingben, akárcsak a OnePlus × Hasselblad együttműködésnél, mivel a svéd kamerás cég 500C és módosított 500EL modelljeit használták a NASA asztronautái a Mercury-programban, később pedig az Apollo-programban is. Jelenleg tizenkét Hasselblad 500EL hever a Hold felszínén, az Apollo-13 kameráin kívül csupán egy fényképezőgépet hoztak vissza a Földre, azt is hibás működés felülvizsgálata céljából.)

Az Oppo Find X5 Pro globális premierje a hónap végén startoló Mobil Világkongresszuson várható, bár a barcelonai MWC-s bejelentésről egyelőre nincs megerősített infó. A mobil mindenesetre feltűnt a Geekbench adatbázisában, a Digital Chat Station pedig arról írt, hogy az Oppo öttengelyes stabilizációs rendszere sorozatgyártásba került. A szintetikus tesztben a Snapdragon 8 Gen 1-gyel és 12 GB rendszermemóriával szerelt Oppo Find X5 Pro (CPH2305) egymagos teljesítményre 1256 pontot, a többmagosra pedig 3420 pontot kapott, ez nagyjából egálban van a snapdragonos Galaxy S22 Ultrával. Az Oppo a Find X5 Prót Android 12-re épülő ColorOS-szel dobja majd piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés