A legújabb Oppo csúcsmodell is Hasselblad kamerát kap

A Find X5 Pro lesz az első modell, amin nem csak a svéd cég neve virít, hanem megkapja a saját fejlesztésű MariSilicon chipet is.

Küszöbön áll az Oppo Find X5 Pro bemutatkozása, ha pedig ilyen közel járunk egy bemutatóhoz, akkor törvényszerűen elkezdenek szivárogni az információk. Ezúttal a Weibo közösségi oldalon bukkantak fel fotók a jövevényről, ami láthatóan örökli az elődmodell kameraszigetének formáját, de azért van itt egy-két újdonság.


[+]

Egyrészt a kamerák között felbukkant a "powered by MariSilicon" felirat, ami arra utal, hogy a tavalyi év végén megtartott Oppo Inno Day rendezvényen bemutatott, saját fejlesztésű NPU bekerül az újdonságba. A MariSilicon (magyarul kissé idétlenül hangzó neve ellenére) egy olyan chip, amit a gyártó annak érdekében fejlesztett, hogy új szintre emelje a képfeldolgozást, akár fotókról, akár videókról is van szó. A 6 nm-es csíkszélességen készülő lapka feladata, hogy 20 bites ultra HDR-t tudjon kezelni, azonnali RAW feldolgozásra képes és 4K felbontású esti AI videókat is támogat.


[+]

Az Oppo Find X5 Pro másik érdekessége, hogy felbukkant a hátlapon a Hasselblad neve. Ez annyiban nem meglepő, hogy akárcsak a OnePlus (amely szintén partnere a svéd cégnek), az Oppo is a BBK Electronics márkája, tehát ennyi erővel előbb-utóbb talán Realme telefonokon is viszontláthatjuk a Hasselblad feliratot, a kérdés nyilván az, hogy mit tesz hozzá a telefon kamerás teljesítményéhez mindez. Azt mindenesetre már tudni lehet, hogy a friss Snapdragon 8 Gen 1 chipset kerül bele, 6,7 inches, 120 Hz-es kijelzőt kap, 5000 mAh-s akkumulátort 80 wattos zsinóros és 50 wattos vezeték nélküli töltéssel, valamint 12 GB RAM-mal.


[+]

A kamerás felhozatal kapcsán a pletykák azt mondják, hogy a főkamera 50 megapixeles Sony IMX766-os szenzort kap, mellette dolgozni fog egy pont ugyanilyen második modul is, de hogy ez csak egy segédszenzor mondjuk spektrumnövelésre, vagy a látószög is más, azt egyelőre nem tudni. A harmadik modul 13 megapixelt tud, itt egy Samsung S5K3M5 szenzor található, ez vélhetően az ultraszéles látószöghöz tartozik. Az Oppo Magyarországon is jelen van, de egyelőre az igazi csúcsmodelleket nem hozzák a mi régiónkba, talán pont a Find X5 Pro lesz, ahol ez megváltozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Hirdetés