Olcsó iPad biztosíthatja jövőre az eladásokat

A tabletpiac néhány évvel ezelőtt érte el népszerűségének a csúcsát, azóta pedig folyamatosan csökkennek az eladások. A legnagyobb sikert továbbra is az Apple iPadjei könyvelhetik el, amelyek Pro változatai már munkavégzésre sem utolsók. Igény lehet ugyanakkor a megfizethetőbb modellekre, és az idei, 329 dolláron nyitó 9,7"-es modellt jövőre leválthatja egy 259 dolláros utód. A mintegy 70 ezer forintos iPad kétségtelenül csalogató lehetne azoknak, akik még mindig magukkal hordanának egy okostelefonnál lényegesen nagyobb kijelzőt, egy laptop többletsúlya nélkül.


A 2017-es iPad 9.7 [+]

A Digitimes szerint ez kapóra jönne az Apple-nek is, amely az olcsóbbik modellel tartaná a tízmilliós negyedéves eladásokat, komoly fejtörést okozva a kedvezőbb árazású androidos riválisoknak. A publikáció forrásai szerint 2018 második negyedévére várható ez a 9,7"-es modell, és az Apple az intézmények és szolgáltatóipar szereplői között is érdeklődésre számít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Oktatna az Apple az új iPaddel

    Elsődlegesen az amerikai diákoknak és tanároknak szólt a cég mai prezentációja, de itthon is elérhetők lesznek az újdonságok.

Előzmények

  • Tovább szűkült a tablet piac

    Egyre kisebb az érdeklődés az önálló, nagy érintőképernyős eszközök iránt, az Apple mégis erősíteni tudott a pozícióján.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

  • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

    Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

Hirdetés