Oktatna az Apple az új iPaddel

A tabletpiac néhány éve elérte a csúcsát, azóta a kínálat és a kereslet egyaránt szűkül, és ahogy azt korábban rebesgették, az Apple árcsökkentéssel reagál az eszkalálódni látszó helyzetre. Mai bemutatójukat az oktatás köré építették, Tim Cook a cég oktatási részlegén dolgozó kollégáival együtt lépett színpadra, és arról is beszélt, hogy fontosnak tartja, hogy az iskolában megtanulják a gyerekek a programozás alapjait.

Gyorsan az új iPad felé terelték a szót, első körben kiemelték, hogy erre a tabletre 200 000, tanulást segítő alkalmazás érhető el az App Store-ban. Az új gépet egyszerűen iPad 9,7"-nek nevezik, méretben a kiöregedő Mini 4 és a jóval drágább, 10,5"-es Pro közé ékelődik, hiszen ezzel párhuzamosan a 9,7-es iPad Pro eltűnt a listáról.


[+]

Hagyományos külső, nincs kávamentesítés vagy notch, meghagyták a Touch ID-t, a vaku nélküli hátlapi kamerát és a színválasztékot is: ezüst, arany és asztroszürke alkotja a listát. Az 1536 x 2048 pixeles kijelző 264 ppi-s képpontsűrűséget eredményez, változatlanul LED-háttérvilágítású IPS technológiával, viszont tükröződésgátló bevonat nélkül.


[+]

Az iPhone 7-szériából ismert A10 Fusion rendszerchip került bele, 2,34 GHz-es négymagos, 64-bites processzorral, hatmagos PowerVR Series7XT Plus grafikai chippel, 14 nanométeres gyártástechnológiával. Ahogy azt már megszokhattuk, RAM-ügyben nem közölt semmit a cég, viszont az biztos, hogy 32 és 128 GB-os tárhellyel ellátott változatokkal indul a forgalmazás.


[+]

Adott az Apple Pencil-támogatás, amihez egy új iWork szoftvercsomag is érkezik, a Pages, Numbers és Keynote programok új verzióival, illetve képernyőmegosztással és ARKit-kiterjesztett valóság funkciókkal. A tanárok Mac OS-re kapnak egy új, Classroom (Osztályterem) névre hallgató szoftvert, amivel a diákok iPad-jeit tudják felülvizsgálni.


[+]

Az iOS 11.3-mal startoló gép Amerikában 330 dolláros áron kezd, de iskolák, diákok 299-ért vehetik meg. A magyar árak is elérhetők már, a Wi-Fi-s, 32 GB-os változat 116 990 forintért vehető meg, 128 GB-tal ugyanez 148 990 forint lesz. Az LTE-képes gépből a 32 GB-os kerül 161 990 forintba, a 128 GB-osért pedig 193 990 forintot kérnek. Diákok az alap 5 GB-nyi iCloud tárhely helyett 200 GB-ot kapnak, és jönnek a kedvező árú Logitech kiegészítők is, a billentyűzetes tok, illetve a 49 dolláros Crayon ceruza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Megérkezett az új iPad Pro

    Az Apple népszerű tablete is elhagyja a home gombot, viszont szűkebbre vették a Liquid Retina kijelző körüli kávákat. Vékonyabb lett, és ami igazán fontos, USB-C-s!

Előzmények

Hirdetés