Olcsó és 5G-s telefonok jöttek a Telekom saját neve alatt

T Phone 5G és T Phone Pro 5G néven mutatott be a Telekom két olyan telefont, amelyeknél ugyan vannak kompromisszumok, de az árazással próbálják elfogadhatóvá tenni ezeket.

Ma Európa kilenc országában egyszerre mutatkozott be a Telekom két új, sajátmárkás okostelefonja. A T Phone 5G és T Phone Pro 5G között van néhány eltérés, de az alapok megegyeznek, a cél pedig láthatóan a piac legolcsóbb 5G-s telefonpárosának megalkotása volt. A bemutatón azért nem felejtették el hangsúlyozni, hogy ezek a készülékek nem a jelenlegi partnereik ellen mennek, hanem kiegészítik a meglévő ajánlatokat.


[+]

A T Phone 5G nem egy különösebben bonyolult jószág, 6,52 inches IPS kijelzője HD felbontású, a chipset egy belépő 5G-s MediaTek, méghozzá a Dimensity 700, van rajta oldalsó ujjlenyomat olvasó, kapott IP52-es védettséget fröccsenő vízzel szemben, nem maradt ki a 3,5 mm-es jack csatlakozó, a hátlapon pedig ugyan három kamera látszik, de ezek közül csak a főkamera érdekes a maga 50 megapixeles felbontásával. A másik kettő makróhoz és portrékhoz való. A hátlap alatt 4500 mAh-s akkumulátor lakik, ami 15 wattos töltést tud csupán felvenni, töltőfejet pedig nem csomagol a szolgáltató a dobozba.


[+]

A Pro modell nagyobb: 6,82 inches kijelzője szintén HD felbontású, itt 4 GB RAM helyett már 6 GB-tal gazdálkodik a rendszer, az akkumulátor mérete 5000 mAh-s, a kamerás felhozatal pedig bővült egy 5 megapixeles, ultraszéles látószögű modullal. Ebben már van NFC is (következésképpen a másikban nincs), ami viszont tényleg ritka, hogy belefért a vezeték nélküli töltés is. Mindkét eszköz belső kapacitása bővíthető microSD-vel (a kisebb 64, a nagyobb 128 GB belső tárhelyet tud felmutatni), egyik modell sem szolgáltatófüggő és október 5-től lesznek kaphatók.


[+]

A szokásokkal eltérően most a Telekom listaárakat is közölt, 90 200 forint a kisebb, 107 800 forint a nagyobb modell ára, de a szolgáltató várakozásai alapján inkább különböző csomagok megkötése mellett fognak gazdára találni ezek a termékek. A két eszközt hamarosan mi is teszteljük majd.

Azóta történt

Hirdetés