Új Exynos, 36 innovációs díj a Samsungnak

Bár a Las Vegas-i CES általában január elejére esik, és a 2018-as kiállítás majd január 9-e és 12-e között várja a látogatókat, a szervezők jóval előtte kiosztják innovációs díjaikat. A CES 2018 Innovation Awards díjai közül a Samsung nem kevesebb, mint 36-ot besöpört, a dizájn és a mérnöki vonalon egyaránt szép számmal gyűjtögetve az elismeréseket. A koreaiak a virtuális és kiterjesztett valóság, a hordozható eszközök, a videomegjelenítők, a háztartási eszközök és az okosotthonok kategóriákban is díjakat kaptak, a Gear Sport, a Gear Fit2 Pro és a Gear IconX (2018) pedig a fitnesz, sport és biotechnológia alkategóriában örülhettek.

A díjazott termékek és alkatrészek közül néhány
A díjazott termékek és alkatrészek közül néhány [+]

Nem maradt díj nélkül a Galaxy S8 páros és az S Pennel szerelt Note8 sem, és a Samsung megragadta az alkalmat, hogy a sajtóközleményben megnevezze következő csúcsmobilokba szánt rendszerchipjét, az Exynos 9 Series 9810-es. A részletek egyelőre még hiányoznak, mindenesetre egy másodgenerációs 10 nanométeres node-on gyártott megoldásról van szó (tehát nem a korábban emlegetett 8 nanométeresről), gigabites LTE modemmel és a piacon elsőként 6CA támogatással.

Az Exynos 9 Series 9810-ről egyelőre keveset árult el a gyártó
Az Exynos 9 Series 9810-ről egyelőre keveset árult el a gyártó [+]

Az Exynos 9810 harmadgenerációs, saját tervezésű processzormagokat használ frissített GPU-val, az utóbbi típusa sem lett megnevezve. Ígéretes a Samsung ISOCELL Slim 2x7 kameraszenzor is, ami 24 millió, 0,9 mikronos pixelt használ tetracell és remosaic technológiák kombinálásával szimulálva nagyobb pixelméretes teljesítményt. A szenzor apró mérete miatt vékonyabb készülékházba is beépíthető, komolyabb kamerapúp nélkül.

Azóta történt

Előzmények

  • Ilyen lehet a Galaxy S9

    A vázlat nem biztos, hogy hiteles, ám ez lehet az első vizuális információ a jövő évi Samsung csúcskészülékekről.

  • Samsung Gear Sport - új körrekord

    Radikális változások helyett a Gear Sport olyan apró előrelépéseket hoz, mint az 5 ATM minősítés az úszáshoz és a hölgyeknek kedvezőbb, karcsúbb kialakítás.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

Hirdetés